Semănarea castraveților - așa funcționează însămânțarea

Semănat castraveți la momentul potrivit

Semănarea castraveților înainte de începutul lunii martie nu merită. Dacă există o lipsă de strălucire, răsadurile formează lăstari slabi, ale căror cotiledoane suferă de o lipsă de clorofilă. Adică mor. Prin urmare, sincronizarea corectă este importantă.

citește și

 • Ce sunt castraveții - fructe sau legume?
 • Cultivați-vă castraveți în grădină și recoltați din belșug
 • Cum să crești castraveți cu succes

Oricine semănă castraveți în seră sau pe pervaz la timp are mai multe avantaje. Plantele înfloresc mai devreme și produc castraveți care sunt gata pentru recoltare mai repede. În plus, răsadurile de castraveți sunt protejate de vânt, intemperii și atacuri de melci. Recoltele cu randament deosebit sunt obținute cu soiuri cu creștere rapidă și maturare timpurie, fără amare, cum ar fi:

 • Castravete Heike F1
 • Mini castravete Picolino F1
 • Castravete murat Restina F1

De ce ai nevoie pentru a semă castraveți?

 • Tăvi pentru semințe sau ghivece pentru grădiniță
 • Cultivarea solului sau a substratului
 • Semințe de castravete germabile
 • Mini udă sau sticlă de pulverizare
 • Mini seră sau folie

Cel mai bun început pentru însămânțarea castraveților

Puteți folosi vase de iaurt, vase de turbă sau cutii de ouă. Recipientele compostabile sunt deosebit de practice, deoarece pot fi folosite pentru plantarea plantelor tinere direct mai târziu, fără a deteriora rădăcina. Un compost special pentru semințe este potrivit pentru umplerea vaselor. Acest lucru este mai fin și sfărâmicios în nutrienți decât solul din ghiveci și activează creșterea rădăcinilor.

Substratul ar trebui să fie umezit, dar să nu fie ud. Semănați castraveții în doze plasând 1 până la 2 semințe de castraveți în fiecare recipient. Castraveții sunt germeni negri. Prin urmare, acoperiți semințele subțire cu pământ cernut și pulverizați cu apă caldă.

Pentru a asigura climatul cald și umed necesar, așezați răsadurile în seră sau acoperite cu folie într-o fereastră orientată spre sud. Dacă pervazul este rece, așezați un covor de încălzire sub semințe. Temperatura ideală a solului pentru germinare este de 20 de grade. Acum ventilați scurt răsadurile de castraveți în fiecare zi pentru a preveni formarea mucegaiului. Și apoi? Doar asteapta si vezi ;-).

Ce trebuie făcut atunci când primii răsaduri de castraveți încolțesc

Timpul de germinare depinde de calitatea semințelor și de condițiile externe, cum ar fi lumina, temperatura și umiditatea. Scoateți capacul 1-2 săptămâni mai târziu, când apar prima pereche de cotiledonate. Acum este important să mențineți substratul umed, fără apariție de apă. După înghețurile din ultima noapte, castraveții pot fi plantați în grădină. Pentru aceasta, selectați locația optimă cu o distanță suficientă de plantare la timp.

Sfaturi și trucuri

Sortează orice răsaduri slabe sau malformate. Nu sunt potrivite pentru cultivare. Puneți plante tinere puternice cu câteva ore mai mult afară pentru a se întări.