Udarea gazonului după însămânțare - cum să o faci bine

Semințele de gazon au nevoie de multă umiditate

Pentru ca gazonul să fie alimentat în mod adecvat cu apă și să încolțească uniform, ar trebui să pregătiți bine solul, să-l alimentați cu un îngrășământ care conține fosfor și, mai presus de toate, să-l umeziți bine. Semințele sunt apoi întinse și distribuite cu grijă cu o greblă de grădină. Umiditatea ar trebui să ajungă la aproximativ patru până la cinci centimetri adâncime, pe care o puteți verifica cu ușurință cu ajutorul unui test cu degetul. Până la prima tăiere, solul trebuie să rămână uniform umed (dar nu umed!), Astfel încât să fie udat de mai multe ori pe zi în fazele uscate. Dacă, pe de altă parte, solul cade prea uscat, semințele mor și nu mai sunt capabile de germinare - atunci zona ar trebui să fie semănată din nou.

citește și

  • Acoperiți gazonul după însămânțare
  • Udați în mod corespunzător semințele de gazon - evitați greșelile
  • Ar trebui să udați plantele înainte sau după fertilizare?

Cum să udați în mod corespunzător semințele de gazon după însămânțare

Chiar dacă semințele au germinat cu succes și tulpinile deja ies din pământ, ar trebui să udăm gazonul zilnic - dacă nu plouă în consecință. Nu schimbați acest ritm la una sau două ori pe săptămână până când tulpinile au crescut cu aproximativ zece centimetri înălțime și au fost tundute pentru prima dată. Motivul pentru aceasta este formarea rădăcinilor: La începutul dezvoltării gazonului, plantele tinere sunt încă dependente de o alimentare imediată cu apă, deoarece rădăcinile nu ajung încă suficient de adânc. Cu toate acestea, de la prima tundere, trebuie să începeți să vă „antrenați” peluza. Pentru a face acest lucru, treceți treptat la un interval de udare mai rar, dar mai omniprezent. În acest fel, rădăcinile sunt forțate să pătrundă mai adânc în pământ și nu doar să stea chiar sub suprafață.

sfaturi

Dacă este posibil, peluzele trebuie întotdeauna așezate toamna, când solul este încă cald și precipitațiile de toamnă asigură umezeala necesară. Cu toate acestea, în primăvară este fie prea rece, fie prea uscat ´, astfel încât trebuie să depuneți eforturi sporite pentru cultivarea cu succes a gazonului.