Menținerea Torenia - udare, fertilizare, transformare și mai mult

Cât de des trebuie udat Torenia?

Spre deosebire de alte plante de balcon, cum ar fi petuniile, Torniei nu-i place să fie cultivate la soarele aprins. Locația aleasă ar trebui să fie luminoasă, dar nu prea caldă. În mod corespunzător, udarea nu este neapărat necesară de două ori pe zi cu torenii. Cu toate acestea, plantele trebuie udate în mod regulat, deoarece le place să se dezvolte într-un sol destul de umed. La fel ca în majoritatea plantelor, apariția apei trebuie evitată folosind un sol permeabil.

citește și

  • Îngrijirea perfectă pentru pere
  • Îngrijirea perfectă pentru agave în grădină
  • Îngrijirea perfectă pentru planta ciocului papagalului

Când și cum se poate reposta un Torenia cât mai blând posibil?

Deoarece este o floare anuală de balcon sau o plantă de apartament, problema transplantului apare numai dacă plantele sunt cumpărate ca plante tinere sau sunt preferate de dumneavoastră. Din februarie sau martie, Torenia poate fi pre-cultivată în boluri și apoi plantată în aer liber din mai. Acest lucru funcționează de obicei fără probleme dacă plantele sunt plantate în solul humus universal și, după transplant, sunt inițial umbrite și udate adecvat.

Trebuie tăiat Torenia?

Practic, Torenia nu are nevoie de nici o tăiere, doar ceea ce s-a estompat este îndepărtat în mod regulat în perioada de înflorire.

Ce dăunători amenință creșterea sănătoasă a mușchiului rapid?

Gura snap este de obicei ferită de dăunătorii tipici din grădină.

De ce boli suferă de obicei Torenia?

Torenia este o plantă de balcon care, în general, nu este foarte sensibilă la boli. Simptomele de carență sau moartea plantelor se datorează în principal erorilor de îngrijire, cum ar fi următoarele:

  • o locație greșită
  • substrat nepotrivit
  • prea multă sau prea puțină umiditate în sol

Cum ar trebui să fertilizez Torenia?

Torenia poate fi fertilizată cu ușurință cu un îngrășământ complet aproximativ la fiecare două săptămâni pe parcursul întregii perioade de cultivare. Alternativ, este recomandabil să furnizați plantelor un compost copt în sol sau o fertilizare pe termen lung folosind tala de corn (6,39 EUR la Amazon *).

Pot fi iernate exemplare din Torenia?

În timp ce cu unele plante de balcon, cum ar fi mușcată, ar merita să iernăm în casă, torenia nu este chiar potrivită pentru acest lucru.

sfaturi

Chiar dacă gura de prindere poate fi cultivată doar anual, este totuși o plantă cu flori relativ ușor de îngrijit și recunoscătoare, care merită să crească din semințe sau să cumpere plante tinere.