Păduchi într-un ghiveci de flori - cum să lupți împotriva animalelor în mod natural

Lucruri de știut despre păduchii din lemn

Acestea sunt crustacee cenușii-maronii care pot crește până la 2 cm lungime. Iubesc umiditatea ridicată și preferă locurile întunecate, cu mucegai.

citește și

  • Ajutor - furnicile s-au așezat în ghiveciul meu de flori
  • Viață mai verde: suculente rezistente pentru începători
  • Când viespile trăiesc în cadrul ferestrei

Profil scurt

  • aparțin păduchilor țării
  • sunt crustacee
  • există 50 de specii în Germania
  • sunt nocturne
  • specia lor este veche de milioane de ani
  • păduchii trăiesc doi ani
  • sunt inofensive pentru oameni

Combate păduchii

Păduchii sunt utili în grădină deoarece consumă reziduuri de plante moarte și contribuie astfel la formarea humusului. Cu toate acestea, dacă apar în masă în cutii de flori, găleți sau ghivece (13,19 € la Amazon *), pot provoca daune. Deoarece nu găsesc suficient material mort pentru hrană, mănâncă și răsaduri și plante tinere.

Modalități de combatere

Întrucât acestea sunt animale utile, nu ar trebui să folosiți clubul chimic. Cel mai bun lucru de făcut este să puneți oale goale cu capul în jos, să le umpleți cu așchii, lână de lemn sau frunze și să puneți niște momeală (orice legumă) în ele. Păduchii se adună în ghiveci peste noapte și pot fi transportați afară dimineața.

O altă modalitate de a speria păduchii de lemn este să stropiți praf de rocă de lavă pe el. (14,95 € la Amazon *) Ghivecele de flori tratate în acest fel nu sunt vizitate. De asemenea, puteți pune ghivecele pe picioare. În acest fel, nu există cavitate umedă și păduchii rămân departe.

Prădători naturali

Păduchii au dușmani în grădină care decimează populația. Acestea includ broaște, broaște, arici și, de asemenea, diverse păsări. Dacă ghivecele de flori infestate se află în grădină, dușmanii pot interveni, dar pe un balcon înalt devine dificil. Aici trebuie folosite alte mijloace.

Remedii de casă pentru păduchi

Cu siguranță există otrăvuri pe piață pentru combaterea păduchilor. Cu toate acestea, ar trebui să recurgeți la acesta doar în caz de urgență extremă, deoarece chimia dăunează doar ciclului natural și nu este utilă.

Este mai bine să folosiți remedii casnice. În primul rând, ar trebui să se asigure că locurile în care sunt amenajate ghivecele de flori sunt uscate. Păduchilor nu le place seceta. Oferiți păduchilor alte locuri de cazare. Presărați făină de piatră de lavă pe pământ, se spune că scorțișoară măcinată alungă păduchii.