Nisip de îmbinare împotriva buruienilor - Cum se previne buruienile din îmbinări

Chiar și vechii romani știau avantajele nisipului comun

Principiul plăcii de pavaj și a nisipului de îmbinare fin a fost deja folosit de vechii romani pentru construcția de drumuri. Multe dintre căile lor sunt încă complet intacte astăzi și greu acoperite de buruieni. Motiv suficient pentru a profita și de avantajele din propria grădină.

citește și

 • Mijloace eficiente de îndepărtare permanentă a buruienilor din rosturile pavajului
 • Făină de rocă: utilă în lupta împotriva buruienilor
 • Sfaturi și trucuri despre cum să eliminați buruienile în mod eficient

Nisipul articulațiilor care inhibă buruienile este format din nisip de cuarț (14,90 EUR la Amazon *) ale cărui minerale conțin cu greu nutrienți. În plus, nisipul a fost rupt pentru a asigura compactarea optimă. Drept urmare, pătrunde adânc în cele mai fine fisuri de un milimetru și umple complet cavitățile. În ciuda faptului că acest nisip special este atât de compact, își păstrează proprietățile permeabile la apă.

Materialul are o valoare pH foarte mare și creează astfel condiții similare cu cele din deșerturi. Semințele de buruieni cu greu au șansa de a germina și nici măcar nu trebuie să vă puneți întrebarea: "Cum scot buruieni din rosturile mele de pavaj?"

Cum este folosit nisipul?

Înainte de a putea aplica nisipul pentru articulații, trebuie să ajungeți din nou la racleta pentru articulații. Flăcarea buruienilor nu este suficientă, deoarece această metodă lasă rădăcinile în pământ. Îndepărtați cu atenție orice verdeață, astfel încât buruienile care au apărut deja să nu crească din nou prin articulațiile proaspete.

Continuă după cum urmează:

 • Mătură totul bine.
 • Curățați pietrele cu un produs de curățare de înaltă presiune (89,00 EUR la Amazon *).
 • Lăsați tencuiala să se usuce complet.
 • Goliți nisipul necesar în mijlocul zonei.
 • Se amestecă bine cu o lopată.
 • Măturați nisipul de cuarț în fisuri în diagonală până la îmbinări cu o mătură moale.
 • Pentru suprafețe mai mari, este logic să compactăm nisipul articulației folosind o placă vibrantă prevăzută cu un covor de protecție (207,64 € pe Amazon *).
 • În mod alternativ, puteți face nămol cu ​​un jet de apă care nu este setat prea tare.

Repetați procesul de mai multe ori până când toate îmbinările sunt complet umplute. O spatulă ar trebui să poată fi apăsată doar câțiva milimetri în articulație, apoi aceasta este umplută în mod optim.

Asigurați-vă că nu există depresiuni nedorite în care s-ar putea aduna praful și pământul. Semințele de buruieni ar putea apărea din nou în aceste puncte. Recompensa pentru o muncă foarte precisă și amănunțită este îmbinările fără buruieni de ani de zile.

Nisipul de articulație în exces este pur și simplu eliminat. Următorul duș cu efect de ploaie spală ultimul reziduu de pe suprafață.

Cât de des trebuie repetată această lucrare?

Spre deosebire de beton, nisipul nu formează o legătură fermă cu pietrele. În timp, este spălat de apă și dus de vânt. Se creează mici depresiuni în care se depune solul, iar buruienile oferă un teren de reproducere optim. Prin urmare, ar trebui să vă periați în mod regulat cu nisip proaspăt de cuarț la fiecare câțiva ani.

sfaturi

Acest nisip special de îmbinare este disponibil în diferite nuanțe de culoare, astfel încât să puteți oferi intrării pe terasă sau curte un aspect interesant, cu contrast ridicat, prin noua îmbinare.