Plantarea alunelor - cum, când și unde?

Când este cel mai bun moment?

Cel mai bun moment pentru plantarea alunului - indiferent dacă este tăiat într-un arbust sau copac - este toamna. De asemenea, este posibil să plantați această plantă primăvara sau vara.

citește și

  • Timpul de coacere a alunului: când și cum poate fi recunoscut?
  • Când și cum înflorește alunul?
  • Transplantul de alune - deloc atât de ușor

Cu toate acestea, procedura din primăvară vă poate deteriora florile, iar vara solul s-ar putea usca prea repede și udarea trebuie făcută la fiecare două zile, dacă nu este ploaie. Prin urmare, ar trebui să se acorde preferință toamnei.

Unde este cea mai bună locație?

Înainte de a planta în pământ, locația trebuie aleasă în mod corespunzător. În principiu, alunul nu trebuie plantat direct lângă plante mai puțin competitive. Devine extrem de mare și, de asemenea, ocupă mult spațiu datorită alergătorilor săi rădăcini. Deci, planificați suficient spațiu!

Cea mai bună locație este într-o locație parțial umbrită până la soare. În plus, planta se află într-o locație protejată de vânt și îngheț (pentru a-și păstra florile de la îngheț în februarie).

Cum este plantată aluna?

Plantarea alunului ar trebui luată în considerare cu atenție. Odată plantat, este dificil de îndepărtat. Dacă ați decis să faceți acest lucru, acordați atenție următoarelor puncte:

  • Slăbiți solul în prealabil
  • Substrat: bogat în nutrienți, permeabil, ușor acid până la alcalin, umed
  • pentru o creștere mai rapidă: Scufundați rădăcinile în îngrășământ lichid în prealabil

Când ați așezat planta într-o gaură de plantare săpată cu generozitate și ați acoperit-o cu multă pământ, o puteți acoperi cu un strat de mulci. Acest lucru va împiedica uscarea prea rapidă a solului. Ar trebui să se dea cu siguranță o turnare viguroasă și o alimentare cu apă în primele câteva săptămâni.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să recoltați alune la sfârșitul verii, ar trebui să plantați cel puțin două tufe. Motivul: aluna nu se autofructifică.