Cireș mic - informații, sfaturi de cumpărare și multe altele

Mărimea unui pom fructifer depinde de substratul pe care a fost altoit cireșul. Există

  • viguros,
  • mijlocii și
  • rădăcini slabe.

citește și

  • Cireși mici și mari
  • Cireșii îmbogățesc grădinile domestice
  • Cireșii îmbogățesc grădinile domestice

Trunchiurile înalte și jumătate au rădăcini puternice până la mijlocii și, în funcție de varietate și tăiere, pot ocupa până la 50 m² de spațiu de stand când sunt complet crescute. Tufișurile și coloanele sunt cultivate pe substraturi slab în creștere, cum ar fi B. „GiSelA” rafinat, rămâne compact cu înălțimea finală de aproximativ 3-4 m și adesea poartă flori și fructe încă din al 2-lea an după plantare.

Caracteristicile varietale ale copacilor mici sunt aceleași cu cele ale vișinilor mari. Gustul, culoarea, timpul de coacere, productivitatea, rezistența la ciuperci și rezistența la îngheț sunt determinate de soiul nobil care este altoit pe bază. Pentru a menține copacii mici și forma coroanei lor, tăierea anuală este importantă.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați

Necesarul de spațiu al unui cireș de tufiș sau coloană cu un diametru al coroanei de aproximativ 3 m este de aproximativ 10 m². Arborele sau terasa însorită și aerisită ar trebui să fie disponibilă pentru copac. Alegeți un copac sănătos, în vârstă de 2 ani, cu o înălțime de aproximativ 80 cm, o axă centrală pronunțată și 3-4 ramuri laterale bine distribuite, care cresc cât mai plat posibil.

Soiuri mici de cireși

Atunci când alegeți soiul potrivit de cireșe dulci, asigurați-vă că este autofertil. În caz contrar, în apropiere este nevoie de un alt soi de polenizator care să înflorească în același timp. Majoritatea tipurilor de vișine sunt autofertile. De asemenea, este logic să plantați o varietate timpurie de cireșe dulci, pentru a preveni în mod natural infestarea muștelor de cireșe. Soiurile de cireșe Sunburst, Sylvia sau Erika și soiul de vișine Carnelian sunt alegeri bune.

Sfaturi și trucuri

Așa-numiții copaci topiari sunt foarte practici pentru grădinile mici sau terasele, care sunt ridicate pe un perete însorit de sud folosind un cadru din lemn sau sârmă.