Plantarea stufului - când, unde și cum se plantează stuf?

Care locație este cea mai bună?

Fiecare soi de stuf are propriile cerințe. În consecință, ar trebui să alegeți un tip de stuf care poate face față condițiilor locale din grădina dvs. Stuful real și subspeciile sale au nevoie de sol umed și, prin urmare, se dezvoltă cel mai bine pe malurile iazurilor sau pe pajiștile mlăștinoase. Stuful chinezesc, pe de altă parte, poate fi plantat în mod normal în pat.

Atât stuful, cât și stuful chinezesc fac cel mai bine la soare. Locațiile parțial umbrite sunt, de asemenea, potrivite. În caz contrar, ambele tipuri de stuf sunt destul de nesolicitate în ceea ce privește localizarea lor: stuful chinezesc prosperă practic pe orice sol și, dacă este suficient de umed, stuful este, de asemenea, foarte frugal.

citește și

  • Hibernează stufurile în mod corespunzător
  • Păstrați trestia în mod corespunzător
  • Fertilizați trestia în mod corespunzător

Când este cel mai bun moment pentru a planta?

Următoarele se aplică atât stufului real, cât și stufului chinezesc: Primăvara este timpul plantării. Dar așteptați până când cu siguranță nu se mai așteaptă îngheț. Ca dată orientativă, grădinarii folosesc sfinții de gheață, care sunt de obicei la mijlocul lunii mai.

Cum pot fi plantate stuf?

Cea mai ușoară cale este de a cumpăra plante pre-cultivate și de a le planta direct în sol. Dar dacă îți plac provocările, poți semăna singur trestia. Cu toate acestea, acest lucru nu are întotdeauna succes și necesită un deget verde extrem de pronunțat. Dacă totuși decideți pentru această variantă, este recomandabil să pre-germinați semințele în tăvițe și să plantați plantele pre-cultivate în luna mai.

De ce îngrijire are nevoie stuf imediat după plantare?

Este important ca alimentarea cu apă să fie corectă. În timp ce nu este nevoie să udați trestia pe care o plantați pe un bazin de iaz, trebuie să vă asigurați că substratul este întotdeauna umed, mai ales la scurt timp după plantare. Dar nici nu exagerați: la fel ca toate plantele non-acvatice, trestiei chinezești nu le place apariția apei.

Ce parteneri de plantare sunt potriviți pentru stuf?

Cu tulpinile sale frumoase și lungi, stuful poate sta singur pe marginea iazului. Combinațiile diferitelor tipuri de stuf sunt frumoase și de conceput. Stuful chinezesc este, de asemenea, suficient de unul singur, dar poate fi, de asemenea, combinat bine cu plante perene scăzute. Deoarece stuful chinezesc formează rădăcini foarte lungi, poate fi util să construiți o barieră împotriva rădăcinilor.

Cum pot fi propagate stufii?

Stuful și stuful chinezesc formează rădăcini lungi și pot fi propagate în mod minunat prin împărțirea lor. Nu trebuie neapărat să dezgropați întreaga plantă pentru a vă propaga. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați rădăcinile cu o pică, să le dezgropați și să le replantați în altă parte.

sfaturi

Pentru plantarea iazurilor, alegeți iazuri mai mici, cum ar fi stuful pitic. Dacă, pe de altă parte, vrei să oferi iazului tău un ecran de confidențialitate, folosește stuful uriaș.