Sezonul chanterelle - când sunt cele mai multe?

Factorul de influență al vremii

La fel ca toate ciupercile, galbenele sunt, de asemenea, foarte dependente de vremea dintr-o regiune în ceea ce privește apariția lor. În special pe vreme caldă și umedă și după zile ploioase, corpurile fructifere galbene aurii cresc puternic. În funcție de structura temperaturii într-o perioadă meteo, sezonul de colectare posibil poate fi deplasat înainte sau înapoi cu aproximativ patru până la șase săptămâni.

citește și

  • Căutați chanterelles în locații tipice
  • Cultivați-vă chanterele cu multă răbdare
  • Doppelgangerii otrăvitori ai chanterelelor

Găsiți chanterelles vara și toamna

Chanterelles, cunoscute și sub numele de chanterelles, pot fi de obicei găsite în păduri rare de la mijlocul lunii iunie. Cu toate acestea, după o primăvară caldă și umedă, ciupercile iubitoare de căldură pot fi vizibile pe suprafețe cu mușchi încă de la sfârșitul lunii mai. Gustul exemplarelor timpurii nu este, de obicei, încă comparabil cu cei care se confruntă mai târziu în vara și toamna.

Tururi de colectare după zile fierbinți de furtună

Cele mai reușite descoperiri de chanterelles foarte gustoase se pot face de obicei din iulie până în septembrie. Apoi, aurul pădurii trage din pământ într-un timp foarte scurt, după zile de furtună caldă și umedă. Începând din sezonul galbenelor chiar în toamnă, acestea sunt foarte populare în regiune ca acompaniament la mâncărurile de joc.

Căutați conștient și umpleți cu succes coșul

Pentru a putea găsi o cantitate mai mare de galbenele, ar trebui să fiți conștienți de condițiile speciale de creștere pentru acest tip de ciuperci. Deoarece galbenele trăiesc într-o simbioză cu diferite specii de arbori, ele pot fi găsite de obicei numai lângă rădăcinile următoarelor specii de arbori:

  • Molid
  • brad
  • Fag european
  • maxilar

Prin urmare, populațiile extinse de galbenele pot fi suspectate în mod specific în zonele de pădure unde există suprafețe de pământ cu alunecări radicale extinse ale acestor specii de arbori. Uneori, puteți observa chiar și un cerc de vrăjitoare din chanterelles.

Sfaturi și trucuri

Începătorii nu trebuie să se bazeze niciodată doar pe o carte cu ciuperci atunci când stabilesc ciupercile comestibile. În schimb, solicitați sfatul unor ciuperci cu experiență dacă nu sunteți sigur. Falconul, care arată înșelător de asemănător, poate duce la probleme stomacale și intestinale atunci când este consumat chiar și sub formă gătită.