Arborele dragon primește frunze brune - cum să reacționezi corect

Nu intrați în panică cu primul copac dragon: o formă de creștere similară cu palmierii

„Trunchiul” unui copac dragon este adesea neramificat și oarecum la fel de gros de sus în jos. La fel ca în cazul multor palmieri, acest trunchi este creat prin prelungirea lentă a capătului superior, unde frunzele vechi se sting regulat. Prin urmare, cu primul tău copac dragon, nu te panica dacă frunzele de jos devin maronii. Acest lucru este destul de normal atâta timp cât frunzele noi, verzi sau, în funcție de subspecie, frunzele roșiatice cresc întotdeauna deasupra acestor frunze brune.

citește și

  • Măsuri împotriva petelor maronii de pe arborele dragonului
  • Sfaturi maro pe frunzele copacului dragon
  • Ce trebuie făcut dacă arborele dragonului pierde frunze

Acest lucru se face cu vârfuri de frunze maro

Dacă frunzele sunt în primul rând maronii la vârfurile frunzelor, acest lucru poate fi un indiciu că aerul din cameră este prea uscat. Copacilor balauri nu numai că le place să fie uniform calzi, ci au nevoie și de un anumit nivel de umiditate. Cu toate acestea, acest lucru este dificil de menținut constant în multe spații interioare, deoarece un nivel ridicat de umiditate implică, de asemenea, un anumit risc de mucegai pe pereți. Dar poți face ceva bun pentru dragonii tăi dacă pui apă cu cât mai puțină var (de exemplu, apa de ploaie colectată) într-o sticlă de pulverizare și o folosești pentru a uda frunzele cel puțin o dată pe săptămână.

Aveți grijă la turnare

Dacă toate frunzele arborelui tău balaur devin maronii în același timp (sau mai întâi galbene și apoi maronii), acesta poate fi un semn al greșelilor grave de îngrijire. De exemplu, copacilor de balauri nu le place deloc când:

  • sunt prea aproape de radiator
  • stând în soare direct toată ziua (acest lucru poate duce la "arsuri solare" pe frunze)
  • să nu fie repotat niciodată
  • să nu fie fertilizat
  • păstrat prea uscat sau prea umed

De regulă, mingea de rădăcină a arborelui balaurului nu ar trebui să se usuce niciodată, dar apariția apei poate fi chiar mai gravă ca o greșeală de îngrijire.

sfaturi

Dacă frunzele maronii sunt însoțite de o minge de rădăcină care este evident afectată de putregai (care de obicei poate fi mirosit), poate fi prea târziu pentru a salva planta. Dacă vârful dragonului nu este încă moale și putrezit, uneori poate avea succes o încercare de a tăia „trunchiul” curat și de a-l rădăcina ca o tăiere.