Combate buruienile cu aer cald - așa se face

Ce sunt eliminatorii de buruieni cu aer cald?

Cu aceste dispozitive acționate electric, buruienile sunt distruse prin intermediul aerului fierbinte și nu cu o flacără, cum este cazul arzătoarelor cu flacără alimentate cu gaz. Căldura determină coagularea proteinelor din interiorul plantei și izbucnirea pereților celulari. Drept urmare, buruienile mor. Fluxul de aer cald ajunge, de asemenea, la rădăcini și le deteriorează, astfel încât noua creștere este mult redusă.

citește și

  • Distrugerea buruienilor cu cola - funcționează?
  • Ucideți buruienile cu curățătorul cu abur - funcționează?
  • Uciderea buruienilor cu sare: o alternativă bună sau interzisă?

Cât de ecologică este această tehnologie?

Dezinfectantele cu aer cald au nevoie de energie electrică, dar în afară de acestea sunt foarte ecologice. Jetul de aer, care este de până la 650 de grade Celsius, este îndreptat către buruieni doar câteva secunde, care apoi se usucă și pot fi pur și simplu măturate.

Spre deosebire de aparatele cu gaz, instalația arată inițial relativ intactă după încălzire. Nu lăsați acest lucru să vă păcălească: se va ofili după câteva ore sau zile.

Care sunt avantajele dispozitivelor?

  • Deoarece nu există flacără deschisă, aceste dispozitive sunt considerate mai sigure decât cele care funcționează cu gaz.
  • Distrugerea termică protejează articulațiile.
  • Spre deosebire de îndepărtarea buruienilor cu racletul pentru îmbinare, nu trebuie stropit nisip pentru îmbinare ulterior cu dispozitivul de aer cald.
  • Deoarece fluxul de aer cald poate fi utilizat într-o manieră specifică, plantele ornamentale din imediata vecinătate sunt protejate.

Există dezavantaje?

Atunci când utilizați buruienii cu aer cald, depindeți de electricitate. Cablul prelungitor necesar pentru aceasta limitează raza de lucru. Prin urmare, aceste dispozitive nu sunt adecvate pentru proprietăți foarte mari.

Mai multe aplicații pot fi necesare înainte ca buruienile să moară în cele din urmă.

sfaturi

Dispozitivele de eliminare a buruienilor cu aer cald au deseori funcții suplimentare practice. Cu unele dispozitive puteți aprinde grătarul, îndepărtați vopseaua și lacul și chiar dezghețați obiectele.