Rădăcini de chiparos - fapte interesante despre sistemul rădăcină

Chiparosii sunt rădăcini superficiale

Chiparii aparțin grupului de rădăcini puțin adânci. Rădăcinile nu merg foarte adânc în pământ, ci se întind sub pământ.

citește și

  • Găsiți locația potrivită pentru chiparos
  • Care este rata anuală de creștere a unui chiparos?
  • Recunoașteți și tratați bolile chiparosului

În timp ce regula de bază pentru copacii de foioase este că mingea de rădăcină are aproximativ aceeași dimensiune ca baldachinul, este puțin diferită pentru chiparoși. Aici coroanele sunt de obicei destul de înguste, astfel încât sistemul radicular se extinde dincolo de circumferința lor.

Mențineți o distanță suficientă de plantare față de pereți și cărări

În timp, rădăcinile chiparosului devin mai puternice și există multe rădăcini secundare mici. Rădăcinile secundare pătrund în găuri mici din zidărie și pot astfel deteriora considerabil peretele, peretele sau fundația casei. Acest lucru poate fi deosebit de problematic cu gardurile vii, deoarece acestea sunt plantate foarte dens. Rădăcinile s-au răspândit adesea și mai mult.

Rădăcinile principale pot deveni foarte groase, ridicând plăci de cărări de grădină sau pavaj. Fisurile apar și în fundații și pereți dacă rădăcinile chiparosului devin prea dense și puternice. În unele cazuri, rădăcinile serviciilor de utilități merg prea departe.

Prin urmare, este esențial să se păstreze o distanță suficientă de plantare

  • Poteci de grădină
  • Străzile
  • Pereți
  • Fundații
  • Linii de alimentare
  • Proprietăți învecinate

pentru a evita necazurile mai târziu. Cel puțin un metru, mai bine 1,50 metri, ar trebui să fie între chiparos și pereți.

Evitați probleme cu vecinii

Nu tuturor vecinilor îi place când un gard viu de chiparos care se dezvoltă rapid crește aproape de linia de proprietate. Au îngrijorări nu numai cu privire la înălțimea copacilor, ci și cu rădăcinile copacilor.

Prin urmare, înainte de a planta un chiparos sau un gard viu, aflați din municipalitatea dvs. care reglementări se aplică în zona dvs. În acest fel, multe dispute de vecinătate pot fi evitate de la bun început.

sfaturi

Deoarece chiparoasele dezvoltă rădăcini puternice în timp, este dificil să le transplantăm. În cazul copacilor mai în vârstă există un risc ridicat ca rădăcinile să fie afectate iremediabil. Ar trebui să transplantați copaci care nu au fost la locul lor de mai bine de patru ani.