Tăierea pisoilor de salcie - când și cum o faci?

Tăiați salcia păsării după înflorire

Salcii și-au pus muguri de flori în anul precedent. În conformitate cu aceasta, supuneți lemnul ornamental sălbatic și romantic unei tăieturi de modelare numai după perioada de înflorire. Toleranța bună la tăiere în combinație cu o creștere anuală rapidă are ca rezultat o marjă largă de discreție pentru tăiere. Cum să tăiați corect o salcie de pisoi:

  • Opțional, tăiați în fiecare an sau numai atunci când este necesar
  • Scurtați lăstarii excesiv de lungi care ies din matriță la lungimea dorită
  • Selectați un ochi bine poziționat ca intersecție și tăiați la o distanță de 3-5 mm

citește și

  • Cum să tăiați crizantemele corect - sfaturi și trucuri
  • Cum să tăiați erica corect - instrucțiuni de tăiere pentru erică potrivite pentru începători
  • Cum să tăieți în mod corespunzător clematis montana „Rubens”

Depinde de judecata dvs. de expert dacă scurtați ramurile și crenguțele puțin sau până la două treimi. Atâta timp cât cel puțin una sau două frunze sau noduri de frunze rămân pe lăstari, salcia continuă să crească în acest moment.

Subțire din când în când

Tunderea perfectă a unei pășuni de pisoi constă dintr-o tăiere regulată a formei după perioada de înflorire și o tăiere ocazională de curățare în timpul iernii fără frunze. Este important să preveniți acumularea de lemn mort în tufiș. Creșterea inundată de lumină este cerința de bază pentru o floare de pisoi opulent. Cum se face corect:

  • Cea mai bună întâlnire este la sfârșitul iernii, între ianuarie și martie
  • Așteptați o zi cu vreme uscată și fără îngheț
  • Tăiați lăstarii morți la bază
  • Tăiați ramurile spre interior, încrucișate sau slabe

Vă rugăm să nu fiți tentați să combinați ambele tipuri de tăieturi din motive de eficacitate. O formă tăiată la sfârșitul iernii distruge o mare parte a mugurilor pentru floarea catifelată de primăvară. Dacă efectuați tăierea de compensare după sezonul de înflorire, vă veți ciocni cu reglementările din Legea Federală pentru Conservarea Naturii, care stipulează începutul sezonului închis de la 1 martie.

Tăiați puternic salcia pisoiului agățat

În grădina mică, salcia de pisicuță agățată „Pendula” strălucește ca un copac șic cu o coroană agățată bogat înflorită. Creșterea ca o combinație de trunchi și coroană necesită tăiere anuală. Pentru a face acest lucru, tăiați toate lăstarii înapoi la două până la patru frunze sau noduri de frunze după perioada de înflorire.

Tăierea puternică determină înmugurirea adecvată de până la 50 de centimetri pe an. Silueta elegantă ca salcie agățată este, prin urmare, restaurată într-un timp scurt. În același timp, creați spațiu pentru numeroși lăstari tineri care vor prezenta flori catifelate strălucitoare de pisoi în primăvara următoare.

sfaturi

Un motiv obișnuit pentru a te dedica salciei cu foarfece este să crești mai multe exemplare. Dacă o pășune vitală de pisoi prosperă în regatul dvs. verde, puteți înmulți lemnul ornamental distinctiv cu butași în cel mai scurt timp. La începutul verii, tăiați lăstari pe jumătate lemnoși de 8 până la 12 inci lungime. Așezați două treimi din lungimea lor în patul de propagare ușor, protejat sau într-o oală cu sol de ghiveci.