Ce palmă am? - Așa îi recunoști

Așa recunoașteți palmieri „reali”

Datorită formei lor de creștere, palmierii reali pot fi recunoscuți fără îndoială prin următoarele caracteristici, în ciuda biodiversității lor imense:

 • Palmele nu au o creștere secundară în grosime. Prin urmare, inițial cresc doar în lățime și apoi cresc doar în dimensiune.
 • Inima, din care răsar frunzele, se mișcă și ea în sus. Acest lucru creează smocul caracteristic, ceea ce face plantele atât de atractive.
 • Frunzele uscate sunt aruncate și formează trunchiul.
 • Spre deosebire de copaci, palmierii nu se ramifică.

citește și

 • Identificați palmele - așa recunoașteți ce palmă aveți
 • De ce îngrijire are nevoie popularul palmier Kentia?
 • Ce substrat vegetal este potrivit pentru palmă?

Cu toate acestea, excepțiile confirmă și regula cu palmieri. De exemplu, există specii de palmieri care formează lăstari laterali din care butașii pot fi chiar tăiați. Alte soiuri formează alergători subterani și cresc ca un grup mic de palmieri.

Unii dintre palmieri găsiți adesea în camerele noastre:

 • Palmier de fructe aurii: Frunzele sale puternic pinnate, dense, într-un verde luxuriant, arată extrem de atractiv.
 • Palmier de munte: De asemenea, are frunze foarte pinnate. Această palmă cu creștere lentă preferă locațiile ușoare față de umbrele parțiale umbrite.
 • Palmă de cânepă: Cu compartimentele sale largi și rezistente, necesită o cantitate relativ mare de spațiu, iar trunchiul puternic structurat îl face foarte atractiv.
 • Palma Kentia: Are frunze pinate ușor deasupra care seamănă cu cele ale palmei de munte.

Yucca, o plantă de sparanghel

Probabil cea mai cunoscută palmă de interior este yucca (Palmlinlie), care, totuși, nu este un palmier. Relativ neclintită, această plantă poate crește până la cinci metri înălțime în cameră și este foarte atrăgătoare cu frunzele sale atractive. Spre deosebire de mulți palmieri, yuccas înflorește regulat și apoi au inflorescențe foarte parfumate, care arată ca crini de vale.

Palma Madagascar

Această plantă suculentă chiar iertă greșeli ocazionale de îngrijire și este extrem de robustă. Este una dintre plantele otrăvitoare pentru câini și, prin urmare, ar trebui să fie plasată la îndemâna animalelor. La fel ca o palmă, formează doar frunze alungite unice în zona superioară, care, spre deosebire de frunzele de palmier, nu sunt nici în formă de evantai, nici pinnate. Trunchiul este foarte spinos, ceea ce arată extrem de atractiv.

Arborele dragonului

Este, de asemenea, unul dintre familia sparanghelului și, la o inspecție mai atentă, este foarte asemănător cu yucca. Cu toate acestea, are frunziș mai fin, care poate fi diferit colorat.

sfaturi

Palmele de interior sunt deosebit de atractive atunci când le configurați în grupuri mici. Frunzele diferit formate și colorate creează un aspect foarte atractiv și un joc fermecător de lumină.