Iarba pampasului nu crește - care ar putea fi motivul?

Iarba pampas necesită timp

Iarba de pampă proaspăt plantată durează ceva timp să se obișnuiască. Prin urmare, nu pare să se întâmple aproape nimic în primele câteva săptămâni după aceea. Mai presus de toate, nu vă așteptați la nicio înflorire în primii câțiva ani. Iarba ornamentală își formează frunzele decorative abia după câțiva ani.

citește și

  • Iarba pampas nu este otrăvitoare, dar totuși nu este inofensivă
  • Care este spațiul de plantare pentru iarba pampas?
  • Cum să iernăm iarba pampasului în găleată

Locația și întreținerea trebuie să fie corecte

Pentru ca iarba pampasului să prospere, are nevoie de o locație bună și de puțină îngrijire.

Locația ar trebui să fie cât mai însorită posibil. Iarba pampasului nu crește la umbră. Iarba ornamentală tolerează seceta mai bine decât prea multă umiditate. Prin urmare, solul trebuie să fie permeabil la apă, astfel încât să nu se acumuleze apele. Dacă este foarte uscat, nu uitați să udați.

Pentru a atinge înălțimea impunătoare de peste doi metri, iarba pampas are nevoie de mulți nutrienți. Din martie până în septembrie, fertilizați iarba ornamentală în mod regulat cu îngrășământ pentru iarbă ornamentală sau compost din grădină.

De ce este atunci când iarba pampas nu formează frunze?

Dacă iarba pampas nu formează frunze chiar și după mai mulți ani, aceasta poate avea diverse cauze:

  • Locația este prea umbrită
  • prea devreme în an
  • Inflorescențe rănite la tăiere
  • Iarba pampas este mascul

Perioada de înflorire a ierbii pampas nu începe până la sfârșitul verii sau toamna, în funcție de soi. Dar durează până în noiembrie. Totuși, dacă ați deteriorat inflorescențele, care la început abia erau recunoscute, atunci când tăiați iarba ornamentală, veți aștepta degeaba frunzele anul acesta. Așadar, aveți grijă când tăiați planta.

Spre deosebire de plantele perene feminine, iarba pampasului mascul produce foarte puține sau deloc flori. În acest caz, singurul lucru care ajută este să dezgropăm iarba ornamentală și să plantăm o iarbă ornamentală feminină ca înlocuitor.

sfaturi

Iarba pampas este rezistentă. În primul an după plantare, ar trebui să-i oferiți în continuare protecție pentru iarnă, deoarece durează ceva timp până când eyrie formează atât de multe rădăcini încât să reziste la temperaturi sub zero.