Arțar cu bile - puteți tăia rădăcinile?

Tunderea rădăcinii nu fără tăierea coroanei - Cum să o faci corect

Din al cincilea an de statură, un arțar sferic a prins bine rădăcini. Majoritatea firelor de rădăcină se extind chiar sub suprafața pământului. Doar câteva rădăcini ating o adâncime de 100 până la 120 cm. Rădăcinile apropiate de suprafață lasă puțin loc pentru subplantare. Cum se rezolvă problema:

  • Expuneți și tăiați maximum o treime din rădăcinile ofensatoare
  • Acoperiți din nou cu sol de grădină la nivelul anterior și udați bine
  • Tăiați coroana proporțional cu masa rădăcinii îndepărtată

citește și

  • Tăierea arțarului sferic în îngheț - este posibil?
  • Fertilizarea arțarului sferic - când și cum să o faceți corect
  • Tăierea abilă a arțarului cu bile - tutorial

Luând în considerare fluxul puternic de seva care însoțește fiecare tăietură de pe arțarul globului, măsura ar trebui să aibă loc la începutul toamnei. Alegeți o dată în septembrie sau octombrie cu vreme uscată și acoperită. În acest moment, o perioadă scurtă de somnolență a sevei se instalează odată cu căderea frunzelor, ceea ce menține nivelul de stres pentru arțarul dvs. sferic la un nivel scăzut.

Rădăcini sub gazon - acoperiți-le decorativ în loc să le tăiați

În mijlocul gazonului, un arțar sferic iese în evidență în grădina din față. Când tund gazonul, grădinarii de acasă se luptă adesea cu rădăcinile puțin adânci care se extind chiar sub suprafață. Oricine folosește foarfece pentru a tăia rădăcinile supărătoare nu știe încă următoarele opțiuni pentru rezolvarea problemei:

  • Îndepărtați gazonul din grătarul copacului în diametrul coroanei
  • Acoperiți zona liberă cu humus și un strat subțire de mulci din scoarță sau scoarță de pin
  • Alternativ, așezați rețele de iarbă pe grătarul copacului

O soluție decorativă și naturală este plantarea subțire a arțarului. Învelișul solului, cum ar fi floarea de spumă (Tiarella cordifolia) sau floarea elfului (Epimedium rubrum), se combină perfect cu rădăcinile unui Acer platanoides globosum și prosperă în umbra parțială a coroanei frunzelor.

sfaturi

Puteți salva arțarul sferic stresul tăierii rădăcinilor dacă păstrați o distanță suficientă atunci când plantați. Vă recomandăm o distanță de cel puțin 200 cm de cărările pavate sau de terasă. Distanța până la perete trebuie să fie de 300 până la 400 cm, cu excepția cazului în care coroana este tăiată în mod regulat.