Susținerea trandafirilor - când și cu ce are sens?

Care suport pentru care trandafiri?

Arcurile de trandafir sunt ideale pentru urcarea trandafirilor, dar sunt ideale și grilele de susținere sub formă de obeliscuri, coloane sau piramide sau o structură simplă de grilă. De altfel, aceleași suporturi pot fi folosite și pentru trandafiri de arbust ceva mai mari, care - dacă sunt crescuți corect - înfloresc chiar mai abundent decât în ​​forma lor naturală de arbust. Trandafirii hibrizi de ceai și trandafirii standard, pe de altă parte, sunt de obicei mulțumiți de un băț simplu, fie din metal, fie din lemn, care, totuși, trebuie să fie bine ancorat în pământ.

citește și

  • Hibernează corect trandafirii - chiar și în găleată
  • Udarea corectă a trandafirilor - cum să procedați
  • Acoperiți corect trandafirii pentru o protecție optimă la iarnă

Cum ar trebui realizate suporturi pentru trandafiri?

Suporturile pentru trandafiri din lemn arată natural, dar, din păcate, materialul prezintă un dezavantaj serios: durează după câțiva ani și apoi trebuie înlocuit - acest lucru nu este atât de ușor cu trandafiri mari, cum ar fi trandafiri cățărători sau niște trandafiri de arbust. Suporturile metalice pentru trandafiri, pe de altă parte, sunt mai bune, realizate din oțel galvanizat la cald și acoperit cu pulbere și cu tuburi cu un diametru de cel puțin 15 milimetri. Acestea sunt stabile și nu ruginesc la fel de repede, dar trebuie fixate în pământ cu o ancoră specială. Pe de altă parte, ajutoarele de susținere din fier simplu, non-galvanizat, nu sunt de obicei foarte stabile și se ruginesc rapid.

Atașați corect trandafirii la un suport

În plus față de ajutorul de sprijin real, materialul de fixare este, de asemenea, important: dacă este posibil, nu legați trandafirii cu fire metalice, deoarece acestea pot deteriora lăstarii. Este mai bine să folosiți materiale naturale, cum ar fi bast sau altele asemenea, care, totuși, se deteriorează după un timp și trebuie înlocuite. Chingile din plastic sau firele învelite sunt, de asemenea, foarte potrivite, de asemenea, sunt mai stabile. În plus, nu infilați niciodată lăstarii de trandafir prin suport, deoarece acest lucru poate duce și la răniri, lăstarii de trandafiri ar trebui să fie întotdeauna legați.

sfaturi

În loc să cumpărați suporturi de trandafiri scumpe, le puteți face singuri din lemn sau metal. Pentru suporturi din lemn auto-realizate, pur și simplu înșurubați câteva benzi pătrate împreună în forma dorită; barele de armare pot fi folosite minunat pentru suporturile metalice - în stare dreaptă sau curbată. Acestea din urmă au și avantajul. că mai târziu sunt aproape invizibile în tufișuri mai mari.