Flori de ghimbir - totul despre marea floare

Tuberculi proaspeți și puternici

Puteți obține becurile necesare pentru cultivarea ghimbirului în supermarket aproape tot timpul anului. Dacă cumpărați tuberculi de ghimbir pentru o cultură în propria grădină, ar trebui să alegeți bucăți de tuberculi deosebit de proaspete și puternice. Așa puneți bazele dezvoltării optime a plantelor de ghimbir cultivate în cadă.

citește și

  • Recoltați ghimbir proaspăt din propria grădină
  • Creșteți ghimbirul în grădina de acasă
  • Propagati ghimbirul ca planta cu flori si pentru consum

Acordați atenție unui substrat din sol bogat în nutrienți

Pentru ca ghimbirul să înflorească în timpul sezonului local de ghimbir, trebuie asigurată o cantitate adecvată de substanțe nutritive. Tuberculul de ghimbir trebuie așezat într-o găleată cu un substrat de plante slab și umic. Cu doza potrivită, îngrășămintele ușoare din timpul verii promovează dezvoltarea inflorescențelor tipice de ghimbir.

Timp de cultivare până când ghimbirul înflorește în propria grădină

De obicei, durează aproximativ 250 de zile de la expunerea bulbilor de ghimbir până la recoltarea ghimbirului în toamnă. Inflorescențele decorative nu se dezvoltă întotdeauna în acest timp. Dacă poziționați ghimbirul în ghivece într-o locație suficient de caldă și luminată de soare, sunt mari șanse să vedeți florile galbene, violete sau violete ale ghimbirului în propria grădină.

Extindeți sezonul ghimbirului în favoarea înfloririi

Dacă nu ați pus bulbii de ghimbir în grădină până mai târziu de martie să încolțească, ar putea fi o lipsă de flori înainte de debutul iernii. În acest caz, puteți aduce pur și simplu planta de ghimbir în casă, astfel încât să vă puteți bucura în continuare de florile de ghimbir. Asigurați-vă că vă mutați la cald înainte de primele zile reci de toamnă, altfel frunzele ghimbirului se vor îngălbeni și vor muri.

Sfaturi și trucuri

Inflorescențele ghimbirului nu joacă de obicei un rol ca component alimentar, deși nu sunt otrăvitoare. Dar puteți, de asemenea, să așteptați ca ghimbirul cultivat în scop de înflorire să înflorească și apoi să recoltați tuberculii aromatici.