Udarea tuja - de câtă apă are nevoie pomul vieții?

Se toarnă tuja în mod corespunzător - cu un instinct sigur!

Pământul nu trebuie să se usuce niciodată complet. Însă apariția apei este la fel de dăunătoare. Prin urmare, trebuie să udați tuja în mod regulat, mai ales la început, fără a o exagera.

citește și

  • Udarea corespunzătoare a tuia - la asta ar trebui să fii atent
  • Thuja poate fi, de asemenea, preparat într-o găleată
  • Udarea corectă a orhideelor ​​- sfaturi pentru udarea corectă

Vă puteți aștepta că va trebui să udați un copac al vieții în aer liber - indiferent dacă este plantat ca gard viu sau ca un singur copac - în mod continuu în primii doi ani. Mai târziu trebuie să udați numai dacă este foarte uscat.

Udarea este necesară mai des atunci când aveți grijă într-o cadă, deoarece solul din oală se usucă mai repede.

Când este cel mai bun moment pentru a uda tuia?

  • Apă dimineața
  • niciodată în soarele amiezii
  • Evitați umezirea frunzelor, dacă este posibil
  • Nu udati seara

Udarea dimineața și-a dovedit valoarea, deoarece frunzele se pot usca până la curent până seara. Dacă umezeala rămâne prea mult timp pe ace, există riscul de atac fungic.

Dacă udați la soarele de la amiază, acele vor arde și tuja se va face maro. Deși acest lucru nu este periculos, face gardul viu inestetic.

Evitați apariția apei

Îndepărtarea apei este la fel de periculoasă ca seceta pentru tuja. Înainte de plantare, este esențial să se creeze un sistem de drenaj, astfel încât apa de ploaie să poată pătrunde în pământ.

Când aveți grijă de tuja în găleată, asigurați-vă că orificiul de scurgere este suficient de mare. Nu așezați vasul pe un coaster în aer liber, unde s-ar putea colecta apa de ploaie.

sfaturi

O acoperire de mulci făcută din mulci de scoarță, tăieturi de gazon, frunze sau resturi de grădină mărunțite împiedică uscarea prea mare a solului și în același timp fertilizează solul. Plafonul ar trebui să fie reînnoit anual.