Combaterea buruienilor din gazon - cele mai bune 10 sfaturi

Sfat 1: îndepărtați manual buruienile de gazon - așa funcționează

Folosind metoda clasică de plivire, eliminați manual creșterea nedorită din gazon. În stadiile incipiente ale infestării, acest efort se poate dovedi a fi destul de eficient în îndepărtarea permanentă a buruienilor din gazon. În primul rând, buruienile anuale ale semințelor vor fi distruse în acest fel. Puteți îndepărta buruienile rădăcinii perene, cum ar fi elanul brun sau ranunculele, după cum urmează:

 • În mod ideal, o ploaie a înmuiat gazonul
 • Ajungeți adânc în pământ cu o mașină de scos buruieni pentru a înțelege planta, inclusiv rădăcinile și albia ei
 • Agitați puțin dispozitivul înainte și înapoi și trageți buruienile din gazon din pământ

citește și

 • Combaterea plantanului în gazon - Cum să îndepărtați buruienile cu succes
 • Cele mai bune 5 sfaturi împotriva trifoiului din gazon
 • Combaterea buruienilor din gazon - sfaturi pentru scarificarea corectă

Mașina de tăiat buruieni este proiectată astfel încât să nu rămână bucăți de rădăcini în pământ. Plantele sunt capabile să încolțească din nou chiar și din resturi mici.

Cele mai frecvente buruieni de gazon

Prin definiție, aproape 1.000 de specii de plante sunt atribuite buruienilor. Următorul tabel arată ce specii se remarcă ca buruieni de gazon:

Buruieni anuale de gazonBuruieni perene de gazonMușchi de gazon
Chickweed (Stellasia media)Păpădie (Taraxacum officinale)Muschi de par de argint (Bryum argenteum)
Plantain mijlociu (Plantago media)Micul doc (Rumex acetosella)Fratele ridurilor voluminoase (Rhytidiadelphus squarrosus)
Mei / mei de pui (Echinochloa)Creeping Gunsel (Ajuga reptans)Mușchi (Muscopsida)
Trifoi alb (Trifolium repens)Mică ea maro (Prunella vulgaris)Fructe de ficat (Hepaticopsida)
Viteza filetului (veronica filiformis)Buttercup târâtor (Ranunculus repens)Hornworts (Anthocerotopsida)
Margarete (Bellis perennis)Ragwort (Senecio vulgaris)Mușchi de turbă (Sphagnidae)
Mesaj (Atriplex micrantha)Măcriș de lemn (Lotus corniculatus)
White goosefoot (Chenopodium album)Trifoi comun (Lotus corniculatus)

Sfat 2: îndepărtați buruienile mecanic de pe gazon

Dacă buruienile de pe gazon sunt deja răutăci răspândite, metodele de control manual sunt limitate. Pentru a elibera zona verde stresată de buruieni, puteți obține ajutor de la un scarificator. Acesta este un dispozitiv special care pieptene trifoiul, mușchiul și alte buruieni cu cuțitele sale. Cum să o facă:

 • Tunde gazonul la o înălțime de 2 cm
 • Scarificați zona longitudinală și transversală
 • Îndepărtați cu atenție și aruncați buruienile pieptănate
 • După o perioadă de așteptare de 7-14 zile, fertilizați gazonul și presărați-l în mod repetat

Sfat 3: Ucideți buruienile cu folie

Pe bucăți mai mici de gazon, puteți distruge buruienile fără niciun efort fizic sau suport mecanic folosind o foaie de plastic neagră. Aceasta acționează ca un remediu eficient împotriva buruienilor, deoarece întrerupe alimentarea cu lumină. Fotosinteza nu are loc acolo unde razele soarelui nu pot ajunge și, prin urmare, nici o creștere.

Prelata se fixează cu pietre, nisip sau ancore din plastic. După o perioadă de așteptare de 2-3 luni, buruienile gazonului au murit. Iarba, pe de altă parte, se va recupera rapid, ca parte a îngrijirii profesionale a gazonului. Este și mai rapid să resemnați un tip de gazon potrivit locului.

Sfatul 4: Folosiți pesticide chimice împotriva buruienilor din gazon

Dacă vă confruntați cu buruieni dure în gazon, tehnicile manuale și mecanice nu vor funcționa. Dacă nu doriți să decideți asupra unei plante noi și nu doriți să transformați gazonul într-o pajiște de flori sălbatice, nu puteți evita utilizarea unui medicament împotriva buruienilor chimice. Următoarele spray-uri sunt aprobate pentru grădina de acasă și s-au dovedit bine:

 • Bayer Garten gazon universal fără buruieni
 • Anicon Ultra gazon fără buruieni de la Celaflor
 • Compo lawner killer Perfect
 • Lawn Weed Free Plus de la Neudorff
 • Banvel M ucigaș de buruieni

Pentru ca acești ucigași să își dezvolte întregul potențial, pulverizați-i de preferință atunci când sunt folosiți pe vreme blândă și uscată. În mod ideal, peluza a fost fertilizată cu 14 zile înainte, deoarece spray-urile funcționează prin masa frunzelor. Prin urmare, vă recomandăm să nu tundeți gazonul în zilele anterioare.

Sfatul 5: Un pachet dublu împotriva buruienilor de gazon - așa funcționează

Cu un produs combinat de buruieni și îngrășăminte, puteți lupta cu buruieni de gazon. În timp ce remediul conținut este activ împotriva buruienilor, ierburile sunt alimentate cu substanțe nutritive pe o perioadă de 100 de zile. În acest fel, nu numai că eliberați zona verde de creșteri enervante, ci o transformați și în doritul covor verde luxuriant.

 • Îngrășământ pentru gazon Beckmann Premium cu buruieni
 • Compan UV gazon Floranid
 • Îngrășământ substrat pentru gazon cu buruieni
 • Stretch buruienă plus îngrășământ pentru gazon
 • Îngrășământ floranid pentru gazon împotriva buruienilor și mușchiului
 • Manna Dur UV anti-buruieni cu îngrășământ pentru gazon

Pentru a obține rezultatul dorit, gazonul este mai întâi cosit și scarificat. Apoi distribuiți agentul combinat împotriva buruienilor cu distribuitorul și apă cu stropitorul de gazon. (27,94 € la Amazon *) Se cosit din nou doar atunci când nu se mai văd boabe de îngrășământ.

Sfat 6: Acesta este modul în care varul funcționează ca un efectiv împotriva buruienilor

Un gazon perfect îngrijit are o valoare a pH-ului cuprinsă între 6 și 7. Dacă această valoare scade sub 5,5, aciditatea solului se îndreaptă în intervalul acid. Majoritatea buruienilor și mușchilor prosperă pe un astfel de sol. Prin urmare, ar trebui să testați mai întâi valoarea pH-ului într-o peluză de buruieni folosind un kit de testare din magazinul de hardware. Conform rezultatelor, gazonul este calcat cu atenție.

Pentru ca gazonul să poată prelucra varul cât mai bine posibil, este scarificat în avans, dacă este posibil. Dacă este planificată administrarea îngrășământului, ar trebui să existe un interval de 3-4 săptămâni între cele două preparate. Nu pulverizați niciun agent de buruieni în acest timp, deoarece altfel o acumulare incalculabilă de ingrediente active ar putea să se stabilească și să deterioreze peluza.

Dacă vă confruntați cu buruieni iubitoare de var, cum ar fi trifoiul de coarne, vă sfătuim cu tărie să nu vă calci. Deoarece valoarea pH-ului în acest caz este probabil să fie peste 7 oricum, varul este acum contraproductiv.

Sfatul 7: Îndepărtați buruienile de pe peluze folosind mijloace naturale

În grădina naturală, remediile casnice sunt cheia. Prin urmare, grădinarii pasionați conștienți de mediu sunt mereu în căutarea unui remediu natural pentru buruieni, dincolo de durerile de spate cauzate de plivire, taxe de închiriere scumpe pentru scarificatoare (76,01 EUR la Amazon *) și clubul chimic. Cu o mare perseverență, iată cum eliminați buruienile de pe gazon:

 • Presărați păpădia în mod repetat cu cenușă de cărbune pură toamna
 • Nu lăsați niciodată buruienile semințelor, cum ar fi iarba de pe canapea, să înflorească, smulgându-le în mod constant
 • Apă buruienile rădăcinii cu apă clocotită, scoate partea moartă și udă din nou
 • Tăiați ciulinele chiar înainte de o ploaie, astfel încât tulpinile să putrezească după aceea

sfaturi

Un remediu tradițional casnic pentru uciderea buruienilor este astăzi rău. Pe vremea bunicului, oțetul și sarea erau folosite ca spray-uri pe căi și suprafețe. Cu toate acestea, cele două ingrediente active combinate distrug toată viața din sol. În noua versiune a Legii privind protecția plantelor din 2012, pulverizarea oțetului și a sării este interzisă și se pedepsește cu amenzi grele dacă nu este respectată.

Sfatul 8: Tunderea profesională ca remediu pentru buruieni - așa funcționează

Folosită corect, mașina de tuns iarba servește ca un remediu puternic împotriva buruienilor. Buruienile gazonului depind de o cantitate suficientă de lumină pentru a germina. Nu tundeți mai adânc de 4 centimetri. La această înălțime de tăiere, semințele de buruieni sunt permanent umbrite de iarbă, ceea ce previne germinarea.

Pentru a îndepărta buruienile de pe gazon, ar trebui să fie cosit cât mai regulat la fiecare 7 zile. Pe termen lung, creșterile nedorite slăbesc și, în cele din urmă, se retrag. În plus, dedicați îngrijirii adecvate zonei verzi, astfel încât nici o buruiană nouă să nu câștige un punct de sprijin. Un echilibru între apă și nutrienți este la fel de important ca scarificarea și ventilația anuală.

Sfatul 9: Înlăturați buruienile din gazon cu supra-însămânțare turbo

Diferite remedii pentru buruieni lasă pete chele mai mari sau mai puțin mari și găuri în gazon. Semănatul excesiv cu efect turbo contracarează iarăși buruienile viclene. În acest scop, dealerii specialiști oferă produse care constau din sol special pentru gazon și semințe de gazon care germinează rapid.

Golurile sau umflăturile sunt umplute cu agentul, laminate și apoi udate. În perioada care a urmat, noua peluză înflorește atât de repede încât semințele de buruieni care zboară mai departe nu au nicio șansă de germinare.

Sfatul 10: Metoda sandwich-ului cu gazon laminat ca ucigaș final

Dacă un gazon amintește vag de un covor verde, grădinarii creativi folosesc metoda sandwich cu gazon. Într-o zi, grădina este împodobită cu o peluză vitrină catifelată, complet fără buruieni. Asa functioneaza:

 • Tunde gazonul acoperit cu buruieni cât mai scurt posibil
 • Nivelați orice denivelare cu un amestec de compost și nisip sau sol vegetal
 • Așezați rolele de gazon proaspăt livrate cap la margine și decalate
 • În cele din urmă, rulați noul gazon în sens lung și transversal și udați-l bine

Gazonul gros al gazonului laminat împiedică în mod fiabil buruienile de dedesubt să se lupte spre suprafață.

Sfaturi și trucuri

În timp ce mulciul favorizează creșterea buruienilor pe gazon, tăieturile de gazon în sine servesc ca material eficient de mulci în pat. Cu toate acestea, nu trebuie folosite tăieturi proaspete. Pur și simplu lăsați-l să se ofilească într-un colț al grădinii și răspândiți-l gros în grădina din bucătărie sau în patul peren. În acest fel, buruienile sunt suprimate, solul rămâne umed mai mult timp și este alimentat cu nutrienți suplimentari.