Efeutute suspendat - Cum să-l crească ca plantă suspendată

Păstrați iedera agățată în coșul agățat

Efeututen se bucură de o mare popularitate, deoarece pot fi utilizate în atât de multe moduri. Poți fi la fel

  • Plantă agățată
  • Plantă cățărătoare
  • Plantă cățărătoare

citește și

  • În cultura interioară, Efeutute nu dezvoltă o floare
  • Sfaturi pentru fertilizarea unui efeutut
  • Puteți tăia un efeutute în orice moment

ține în cameră. Este cel mai ușor dacă lăsați doar zările să atârne. Prin urmare, Efeutute este o plantare ideală pentru coșurile agățate.

Pentru a face acest lucru, puneți mai multe plante într-o jardinieră. În funcție de diametru, puteți planta trei până la șase puiet de iederă. Un efeutute singur nu arată atât de luxos. În cazul în care vânturile devin prea lungi, tăiați-le.

Agățați coșuri suspendate în siguranță de copii

Efeututen sunt otrăvitoare. Agățați coșul suspendat (14,99 EUR la Amazon *), astfel încât nici copiii, nici animalele de companie să nu poată atinge frunzele căzute și să nu poată picura lichid din frunze pe podea.

Pereți verzi și ferestre cu iederă

Dacă nu doriți doar să lăsați Efeutute suspendat, îl puteți folosi pentru a înverzi pereți întregi din cameră - mai ales că Efeutute poate face față și luminii puține.

Câteva unghii sunt suficiente pentru înverzirea peretelui, de care pur și simplu atașați șireturile. De asemenea, puteți rula șireturile chiar în jurul ferestrelor sau le puteți atașa la rafturi.

Ca plantă cățărătoare, iedera are nevoie de un ajutor pentru alpinism

Dacă vânturile nu ar trebui doar să atârne, ci mai degrabă iedera ar trebui să fie cultivată ca plantă cățărătoare, aveți nevoie de un ajutor pentru cățărare. Acesta poate fi un spalier prin a cărui plasă lipiți lăstarii individuali.

Trunchiurile epitice care sunt înfășurate în mușchi și au un efect foarte decorativ sunt foarte populare. Cârdele iederii sunt atașate de acesta cu cleme. Clemele nu trebuie să fie prea strânse, deoarece frunzele se vor îngălbeni.

Practic, totul este potrivit ca ajutor pentru urcare la care puteți atașa lăstarii Efeutute.

sfaturi

Frunzele iederii tinere au dimensiuni cuprinse între cinci și zece centimetri. Cu cât planta devine mai veche, cu atât frunzele devin mai mari. Pot ajunge la o dimensiune de până la 40 de centimetri.