Colectarea lemnului - ar trebui să fiți atenți la acest lucru

Găsirea amplasării lemnului în natură

Lemnul nu apare în mod egal în toate regiunile Europei Centrale. Cu toate acestea, este o plantă tipică de pădure care preferă să crească în locuri umbrite sub copaci și tufișuri. Woodruff-ul este deosebit de răspândit în păduri de fag și alte foioase, dar apare și în pădurile de conifere. În condiții adecvate, lemnul care acoperă solul se răspândește pe suprafețe mai mari în câțiva ani, prin reproducerea rădăcinii și semințe. Locurile cu creștere de pădure în pădure sunt cel mai probabil să fie găsite în perioada de înflorire de la jumătatea lunii aprilie până în mai.

citește și

  • Recunoașteți în mod clar pădurea din pădure și colectați-o în siguranță
  • Plantați lemnul în mod corespunzător în grădină
  • Păstrați Woodruff în mod corespunzător

Identificați în mod clar planta

Înainte de a culege ierburi sau alte plante în pădure ca decorațiuni sau pentru a fi utilizate în alimente, trebuie să fiți sigur că nu sunt toxice. Cu arbușul, consumul regulat în cantități mari poate provoca disconfort și, de asemenea, poate avea un efect toxic asupra ficatului uman, dar în caz contrar, arbuștii consumați cu moderație favorizează mai mult sănătatea. Puteți recunoaște pădurea din pădure după tulpinile sale de până la 30 de centimetri lungime, pe care frunzele înguste sunt aranjate în vârtejuri în jur. Primăvara, la vârfurile care arată ca o cruce apar numeroase flori albe. Un test de miros poate oferi, de asemenea, certitudine, deoarece gustul tipic al lemnului poate fi perceput și ca un miros al plantelor proaspete.

Alegeți și prelucrați corect lemnul

Woodruff își dezvoltă cea mai puternică aromă în cursul anului cu puțin înainte de înflorire în primăvară. Apoi, tulpinile verzi sunt tăiate chiar deasupra solului cu un cuțit sau o seceră de plantă. Atunci când culegeți pădure în pădure sau în grădină, lăsați întotdeauna suficiente părți ale plantei, astfel încât pușca să se poată recupera și reproduce până în anul următor. Puteți prelucra lemnul ca:

  • Condimentarea ierburilor în salate
  • Aroma pentru deserturi
  • în băuturi precum pumnul din lemn

Sfaturi și trucuri

Produsele precum Maibowle, realizate cu lemn, au un gust și mai intens dacă uscați tulpinile recoltate pentru o noapte și le lăsați să se ofilească.

WK