Hortensii alpiniste - o privire de ansamblu asupra soiurilor

Hortensia cățărătoare, Hydrangea petiolaris

Hydrangea petiolaris provine inițial din Japonia și China, dar a fost folosită și în Germania de mulți ani pentru zidurile casei verzi, copaci bătrâni, pergole etc. Planta robustă și nepretențioasă se potrivește și ca acoperire a solului datorită creșterii sale. Florile în formă de placă sunt întotdeauna albe cremoase și prezintă o coroană de flori de câteva petale sterile, cu centrul plat compus din numeroase flori fertile. Când este tânăr, hortensia cățărătoare este uneori puțin leneșă.

citește și

  • Tăierea hortensiei cățărătoare nu este absolut necesară
  • Frunzele brune de pe hortensia cățărătoare indică adesea arsuri solare
  • Plantați hortensii de alpinism robuste

Hortensia petiolaris - cele mai frumoase soiuri

În Germania, diferite soiuri de hortensie cățărătoare Hydrangea petiolaris nu sunt (încă?) Prea răspândite. Practic, doar patru soiuri sunt cunoscute în această țară, deși acest tip de hortensie este, desigur, mult mai diversificat. În Marea Britanie iubitoare de grădină, de exemplu, pot fi admirate rase distincte precum „Zăpadă de vară” sau „Licurici”.

varietateCuloarea floriiBună ziuafrunzeStaturăLăţimecaracteristici
Mirandaalb cremosIunie-iuliegalben lăcuitaproximativ 3 metriaproximativ 3 metriflori mari
Cordifoliaalb cremosIunie-iuliefoioase, în formă de inimăaprox.60 centimetri / pe pereți de până la 3 metriaproximativ 40 de centimetriFormă pitică
SemiolaalbMai-iunievesnic verdeaproximativ 250 de centimetriaproximativ 3 metriRasa nouă
Căptușeală argintiealbIulie-augustvariat alb-verzuiaproximativ 1,5 până la 2 metriaproximativ 1,5 până la 2 metripotrivit pentru cupe

Sham hortensia Schizophragma hydrangeoides

Hortensia falsă sau despărțită este strâns legată de hortensia cățărătoare, cu diferența principală doar în forma petalelor. Florile în formă de placă, de asemenea, de culoare alb-crem, au o coroană de flori de câteva petale sterile și un centru plat de numeroase flori fertile. Spre deosebire de hortensia „reală” de urcare, cu toate acestea, pseudo-florile sunt în formă de inimă și stau individual pe tulpini de flori. Pe de altă parte, cu hortensia cățărătoare, trei până la patru stau împreună. Hortensia falsă este la fel de robustă pe cât este de nesigură și prosperă excelent în locații parțial umbrite până la umbroase.

Sfaturi și trucuri

Ambele hortensii urcătoare trebuie plantate într-o locație parțial umbrită până la umbră, dacă este posibil. Un loc însorit este util numai în soluri foarte umede, adânci, deși locațiile orientate spre sud sunt inadecvate.