Tăierea trandafirului câinelui - cum, când și de ce?

Din păcate, trandafirul de câine nu este potrivit pentru vază, deoarece florile individuale durează doar câteva zile, chiar dacă acest lucru nu pare așa, având în vedere abundența florilor. Totuși, din septembrie înainte puteți tăia câteva ramuri cu șolduri. Acestea arată foarte frumos într-un buchet de toamnă.

citește și

  • Când înflorește trandafirul câinelui?
  • Câinele a crescut - un profil scurt
  • Este trandafirul de câine potrivit pentru un gard viu?

Cum îmi tai trandafirul de câine corect?

Folosiți unelte curate și ascuțite doar pentru a vă tăia trandafirul pentru câini, astfel încât să nu transmiteți germeni sau să zdrobiți ramurile la tăiere. Ciupercile sau germenii pot pătrunde cu ușurință lăstarii zdrobiți și vă pot deteriora planta.

Mai întâi, îndepărtați toate lăstarii bolnavi, uscați și slabi. Apoi tăiați lăstarii în vârstă de trei ani, pe care mai sunt încă câteva flori și șolduri de trandafir. Vă puteți aștepta la o recoltă bogată. Dacă trandafirul câinelui se află într-un gard viu, poate fi necesar să ajustați înălțimea la celelalte plante, astfel încât gardul viu să ofere o imagine generală frumoasă.

Pot face și o tăiere radicală?

Dacă nu ți-ai tăiat trandafirul câinelui de câțiva ani sau dacă pur și simplu a devenit prea mare pentru tine, atunci poți îndrăzni cu siguranță o tăiere radicală. Cu toate acestea, va trebui să vă descurcați fără înflorire pentru o vară. Deoarece trandafirul câinelui înflorește doar pe lemnul vechi, nu pe lăstarii tineri. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți dacă ați prefera să treceți la reduceri regulate în viitor.

Cele mai importante sfaturi de tăiere pentru trandafirul câinelui:

  • folosiți întotdeauna unelte curate și ascuțite
  • Dacă este posibil, nu tăiați lăstarii proaspeți
  • Tăiați lăstarii bolnavi și uscați aproape de sol
  • Scurtați lăstarii de trei ani după cum este necesar
  • reducere radicală posibilă

sfaturi

Dacă este posibil, nu separați niciodată lăstarii proaspeți; florile și șoldurile se vor forma pe ele în anul următor.