Tagete - Soiuri comestibile de gălbenele

Totul depinde de varietate

Chiar dacă nu sunt otrăvitoare, nu toate ofertele zilnice sunt aromate. Florile gălbenele au adesea un gust neplăcut de amar. Florile gustoase au:

  • tagetes fenuifolia. Aroma lor amintește de citricele complet coapte.
  • tagetes lucida. Acest soi avea un gust foarte picant de anason. În America de Sud, această gălbenele este folosită ca pătrunjel.
  • tagetes minute. Această specie are și o aromă plăcută de anason. În patria sud-americană a gălbenelei, frunzele sunt folosite ca condimente pentru salate și sosuri.
  • tagetes filifolia. Datorită aromei intense de rădăcină dulce a acestei gălbenele, care are mici flori albe, această gălbenele este, de asemenea, cunoscută sub numele de lemn dulce tagetes. Puteți ronțăi frunzele direct din tufiș - un tratament extrem de sănătos și prietenos cu figura. Părțile plantei pot fi, de asemenea, prelucrate în ceai sau oțet de lemn dulce.

citește și

  • Hibernarea gălbenelor, este posibil?
  • Locația ideală pentru gălbenele
  • Epoca de glorie a gălbenelelor

Puteți dezgropa toate gălbenele comestibile toamna și le puteți iernat în interior, astfel încât să vă puteți bucura de florile și frunzele aromate chiar și în sezonul rece.

Tagetele de condimente

Bucătarii pasionați vor adora această plantă, deoarece tagetes tenuifolia (gălbenele cu frunze înguste) nu numai că înflorește neobosit și miroase foarte plăcut, dar este și comestibilă. Florile și frunzele roșii portocalii au o aromă fină de coajă de mandarină, care se potrivește minunat cu salatele și deserturile de vară. Adăugarea de flori sau frunze conferă sosurilor fierbinți de desert cu vin un gust excepțional de interesant.

sfaturi

În homeopatie, Tagetes este utilizat pentru stări depresive. Sud-americanii spun despre gălbenele, cu aspectul său însorit, readuce soarele la viață.