Ranunculus are pete maronii - care ar putea fi motivul?

Posibilă cauză 1: boli

Tufișurile de ranuncul sunt considerate robuste și mai puțin predispuse la boli. Dar acești copaci nu sunt 100% imuni de bolile fungice și virale. De exemplu, se poate dezvolta boala petelor de frunze. Acest lucru se manifestă prin pete maronii pe frunze.

citește și

  • Ajutor, castanul meu devine pete maronii!
  • Ranunculus - totul despre perioada sa de înflorire
  • Ranunculus: Nu fi zgârcit cu grijă!

Dacă puteți urmări petele maronii înapoi la un agent fungic fungic, ar trebui să tăiați zonele afectate cu foarfece de lemn curate și să le aruncați. Orice frunze decolorate sunt, de asemenea, eliminate. Dacă este necesar, puteți utiliza un fungicid adecvat dacă tăierea ca măsură nu ajută.

Posibilă cauză 2: locație dezavantajoasă

Expunerea excesivă la lumina soarelui, în special la prânz, poate fi o pacoste pentru un ranuncul. Prin urmare, este recomandabil să plantați acest lemn într-un loc umbros, ideal într-un loc protejat.

Substratul greșit poate provoca, de asemenea, pete maronii pe frunze. Este prea umed? Prea condensat? Prea calcaros? Ar trebui să aibă următoarele caracteristici pentru a preveni petele:

  • permeabil
  • ușor acid până la neutru
  • sărac în var
  • nisipos-argilos
  • moderat umed

Posibilă cauză 3: întreținere deficitară

Ți-ai fertilizat în exces ranunculul? Sau ar putea fi că îi lipsește nutrienții? Petele maronii pot fi o indicație a unui echilibru nutrițional inadecvat. Dacă există un deficit de nutrienți, puteți acționa rapid adăugând compost sau alt îngrășământ organic la ranuncul. În cazul supra-fertilizării, ar trebui mai degrabă să mutați cultura înainte ca aceasta să moară complet!

Chiar dacă arbustul suferă de umiditate, frunzele sale se pot decolora și pot dezvolta pete maronii. Umezeala din zona rădăcinii duce adesea la putregai. Rădăcinile se sting încet, frunzele nu mai sunt alimentate corespunzător cu substanțe nutritive, își schimbă culoarea, se usucă și, în cele din urmă, cad.

sfaturi

Urmăriți-vă ranunculul! De multe ori, petele maronii de pe frunze sunt doar temporare, cauzate de repoziționare sau stres.