Udarea copacului de cauciuc - de câtă apă are nevoie?

Cel mai bine este să vă udați copacul de cauciuc numai atunci când solul s-a uscat deja ușor la suprafață. Acest lucru va preveni apariția apei și rădăcinile putrezite. Arborele dvs. de cauciuc nu are nevoie de cantități mari de îngrășăminte. Adăugați puțin îngrășământ lichid în apa de irigare aproximativ la fiecare șase săptămâni.

citește și

  • Trebuie să-mi repotez arborele de cauciuc în mod regulat?
  • Cum ar trebui să iernez copacul de cauciuc?
  • Pot întineri arborele meu de cauciuc?

Există o alternativă la turnare?

Dacă nu doriți să vă udați copacul de cauciuc, îl puteți scufunda în schimb. Întregul plantator ar trebui să stea sub apă până când solul este complet înmuiat. Puteți recunoaște acest lucru prin faptul că nu mai cresc bule de aer. Acum scoateți din nou vasul din apă și lăsați-l să se scurgă bine.

Așezați oala pe o farfurioară sau într-o jardinieră, apoi, după câteva minute, verificați din nou dacă s-a acumulat apă acolo și turnați-o din nou. Furnizat cu apă în acest fel, arborele de cauciuc poate rezista destul de bine la o vacanță scurtă. Pentru a face acest lucru, însă, nu ar trebui să stea în soarele aprins.

Esențialul pe scurt:

  • Udați moderat, de preferință numai când solul este uscat
  • Alternativă la udare: scufundări
  • Evitați cu orice preț apariția apei

sfaturi

Arborele dvs. de cauciuc poate face față cu câteva zile de secetă mult mai bine decât înfundarea în apă. Evitați să vă dați multă apă, de exemplu înainte de vacanță.