Creșterea arțarului japonez ca bonsai - așa funcționează

Locație

În ceea ce privește locația, arțarul japonez este destul de solicitant: pe de o parte, are nevoie de multă lumină pentru înmugurirea puternică și culorile intense de toamnă, pe de altă parte, multe dintre cele aproximativ 500 de soiuri nu pot tolera soarele direct. Din acest motiv, ar trebui să așezați copacul într-un loc însorit primăvara și toamna (dar evitați soarele de la amiază!) Și să-i oferiți un loc mai parțial umbrit vara. În plus, locația ar trebui protejată de vânt, deoarece arțarul japonez reacționează la vânturi puternice cu vârfuri de frunze maro.

citește și

  • Arțarii japonezi sunt de obicei ușor de iernat
  • Arțar japonez - locație, plante, propagare
  • Arțarul japonez inspiră înflorirea intensivă

Substrat și transformare

Substratul trebuie să fie cât mai liber, permeabil, bogat în nutrienți și ușor umed. Un sol argilos nisipos, pe care îl puteți amesteca singur din solul de humus, Akadama (un granulat de lut ars dimensional) și un substrat mineral cu cereale fine (de exemplu, lavalită), este ideal. În cel mai bun caz, repotarea are loc la fiecare unu-doi ani. Exemplarele mai în vârstă de aproximativ 10 ani trebuie să fie repotate la fiecare cinci ani.

Udare și fertilizare

Deși arțarului japonez îi place ușor umed, nu poate tolera apariția apei sau fluctuații puternice în apă. Cel mai probabil va reacționa la uscarea și umezeala în continuă schimbare cu vârfurile de frunze maro. Este mai bine să lăsați balotul să se usuce ușor și apoi să-l udați moderat. Frunzele și lăstarii nu trebuie umeziți dacă este posibil, acest lucru crește doar riscul unei infecții fungice. În caz contrar, pomul este prevăzut cu un îngrășământ organic aproximativ la fiecare două săptămâni între aprilie și august.

Tăiere și cablare

În ceea ce privește tăierea, arțarul japonez este un candidat dificil, deoarece tinde - ca aproape toți arțarii - să sângereze puternic. În plus, tăierea crește riscul de infecții fungice, la care arțarul este din păcate foarte sensibil. Prin urmare, orice tăiere necesară trebuie efectuată toamna - când presiunea sevei nu mai este atât de mare. Primăvara, lăstarii bolnavi și morți pot fi îndepărtați. Plăgile tăiate trebuie întotdeauna închise. O tăiere a frunzelor sau ciupirea este posibilă în orice moment, cablarea se face în iunie.

sfaturi

Deși arțarul japonez este considerat a fi rezistent, poate suferi daune de îngheț în vasele de bonsai de mică adâncime. De aceea, se recomandă o iernare fără îngheț la maximum șase grade Celsius.