Tunderea nopții cu tulpină înaltă - așa se face

Momentul perfect

Practic, ar trebui să tăiați tulpina înaltă după înflorire cel târziu până în octombrie. O tăietură ulterioară prezintă riscul ca înghețul să afecteze rănile proaspăt tăiate. Măsurile de tăiere primăvară pun în pericol dezvoltarea florilor, deoarece planta își dezvoltă mugurii florali numai toamna.

citește și

  • Tăiați tuja ca tulpină înaltă
  • Tăiați corect un coacăz standard
  • Pruna de sânge: tăiați corect trunchiul înalt

Selectați o zi acoperită și uscată pentru măsura de întreținere. Pe vreme ploioasă, există riscul ca umezeala să pătrundă în lemn și să deterioreze lăstarii. Vremea prea însorită crește evaporarea, iar planta intră rapid în situații de stres. Dacă arbustul răsare prea mult în timpul anului, puteți tăia oricând aceste lăstari. Tăiați ramurile la următorul mugur.

metodă

Vigoarea multor biserici asigură pierderea rapidă a formei estetice. Arbuștii tind să fie stufoși. Păstrați coroana crescută cu un topiar. Îndepărtați toate ramurile căzute și proeminente care ar distruge forma sferică a coroanei. Ramurile chelie sunt tăiate direct la trunchi.

Acordați atenție dacă planta a dezvoltat deja muguri de flori pe ramuri. Acestea nu trebuie îndepărtate complet, altfel arbustul nu va mai înflori abundent. Tăiați lăstarii care cresc din tulpina principală lângă pământ.

Sfaturi pentru tăierea corectă

Folosiți foarfece ascuțite de grădină sau tăietori pentru a face tăietura. Dezinfectați lama în prealabil cu spirt, alcool sau ulei de arbore de ceai. Alternativ, apa clocotită poate fi utilizată pentru a îndepărta virușii, bacteriile și sporii fungici de pe lamă. Când tăiați, acordați atenție spinilor pe care multe soiuri le dezvoltă pe ramuri.

Deci sunteți perfect echipat:

  • tăiați ramuri mai vechi cu foarfece de tăiere
  • Scurtați lăstarii tineri cu foarfece de trandafir
  • Purtați mănuși și haine lungi

Când tăiați, asigurați-vă că ramurile nu se rup. Tăierile sunt puncte de intrare pentru agenții patogeni. Dacă au apărut tăieturi mai mari, le puteți acoperi cu un agent de închidere a plăgii. Agenții disponibili comercial au, de asemenea, un efect dezinfectant. Ucid agenții patogeni și ciupercile.