Combaterea viespilor pământești - cum să alungi insectele

Când un cuib de viespe de pământ în grădină devine critic

În latitudinile noastre, viespile pământului sunt de obicei viespi germane sau comune care au ales un loc în pământ pentru a-și întemeia starea. Aceasta poate fi, de exemplu, o șoarecă sau o vizuină abandonată. În principiu, speciile de viespi numite pot folosi, de asemenea, locuri mai sus, cum ar fi ferme de acoperiș sau nișe de garaj pentru a construi cuiburi.

citește și

  • Cele mai bune strategii pentru combaterea bindweed
  • Teren de luptă bătrân - cele mai bune metode
  • Lupinii au afide - Cea mai bună luptă împotriva lor?

A avea o întreagă stare de viespe în grădină poate fi, desigur, problematic. La sfârșitul verii, o comunitate de viespi crește la aproximativ 7.000 de animale, dintre care multe se învârt în fiecare zi pentru a căuta hrană.

Ar trebui să cântăriți cu atenție în avans dacă doriți să vă implicați într-o luptă clară. Există câteva motive împotriva acesteia:

  • Viespile sunt protejate și nu pot fi ușor controlate
  • Controlul este periculos și nu neapărat prietenos cu animalele
  • Starea de viespe supraviețuiește doar o perioadă limitată oricum

Controlul viespei

Viespile sunt protejate

În primul rând, este important să știm că Legea Federală pentru Conservarea Naturii face din amestecul voit sau uciderea viespilor o infracțiune care se pedepsește. În anumite circumstanțe, cum ar fi o alergie la veninul de insecte sau copiii mici care locuiesc în gospodărie, controlul poate fi aprobat individual.

Evitați să vă luptați cu viespi, dacă este posibil

Chiar dacă un control al viespei este justificat în cazul dvs. de către autoritatea pentru conservarea naturii, nu ar trebui să luați singur măsurile adecvate. Este nevoie de puțină experiență cu animalele și, bineînțeles, de echipamente profesionale pentru a aduce totul pe scenă cât mai sigur posibil. Un apicultor sau un specialist din asociațiile de conservare a naturii pot, de asemenea, să evalueze mai bine situația și să obțină opțiuni adecvate din aceasta.

Cea mai blândă metodă pe care specialiștii o folosesc pentru îndepărtarea viespilor este mutarea cuibului. Pentru a face acest lucru, animalele sunt mai întâi puse într-o stare crepusculară cu un agent prietenos cu animalele, astfel încât să nu devină prea stresate și să înțeleagă agresiv. Apoi sunt aspirate în viață, astfel încât cuibul să poată fi demontat cu atenție. Apoi este reconstruit la 3-4 kilometri distanță și animalele au fost relocate. De la această distanță nu își pot găsi drumul înapoi la locația lor originală.

Metode pasive de evacuare

Când sunteți în contact cu viespile, comportamentul calm și pasiv este în general cel mai bun. Dacă viespile s-au cuibărit cu dvs., ar trebui să le tolerați cât mai mult posibil și să utilizați măsuri blânde pentru a le alunga.

Opțiunile blânde și complet nepedepsite sunt plantele cu miros intens, care miros neplăcut pentru viespi, cum ar fi busuiocul, lavanda, verbena de lămâie sau planta de tămâie. Frecarea uleiului de lămâie pe mobilierul de terasă poate ajuta, de asemenea. Când mâncați la masa de grădină, cea mai importantă, deși enervantă măsură este să nu lăsați moleculele parfumătoare tentante să intre în aer acoperind în mod constant alimentele.