Molid - recunoaște și tratează bolile

Un molid sănătos, care este bine îngrijit într-o locație adecvată, rareori suferă de dăunători și de obicei rămâne sănătos și rezistent mulți ani. Cu toate acestea, o lipsă de substanțe nutritive și / sau o lipsă de umiditate poate slăbi molidul la fel de mult ca umplerea cu apă, ceea ce înseamnă că agenții patogeni au o treabă ușoară cu copacul.

citește și

  • Ajutor, molidul meu are ace maro!
  • Ajutor, molidul meu are nevoie de ace!
  • Ajutor, molidul meu își pierde acele!

Ce boli pot apărea la un molid?

Două boli, în special, sunt relativ frecvente la molid, omorică și putregai roșu. Omorikasterbenul nu afectează, așa cum sugerează și numele, doar molidul sârbesc (bot. Picea omorika), ci și alte specii, dar în principal copaci tineri.

Putregaiul roșu poate fi recunoscut de obicei doar foarte târziu, deoarece ciuperca se răspândește din interior. Heterobasidion annosum, buretele rădăcinii, este responsabil pentru această boală. Molidul se strică din miez și la un moment dat moare complet.

Un molid suferă adesea de dăunători?

Cel mai frecvent dăunător găsit pe molid este probabil gândacul de scoarță, dar și păduchii de molid sitka deseori tulbură coniferele. Ace se rumenesc înainte de a cădea. Păduchele biliar de molid poate fi ținut sub control cu ​​ajutorul insectelor benefice.

Se mai poate salva un molid bolnav?

Salvarea unui molid bolnav este practic posibilă numai în primele etape. Deoarece multe simptome sunt destul de vizibile la început, este adesea prea târziu pentru măsuri de ameliorare. De asemenea, unii agenți folosiți pentru combaterea dăunătorilor sau infecțiilor fungice sunt dăunători mediului. Prin urmare, utilizarea trebuie analizată cu atenție. Cu toate acestea, atâta timp cât remediile casnice funcționează bine, ar trebui să le folosiți.

Posibile boli și dăunători la molid:

  • Gândacul de scoarță
  • Pădușul de bilă de molid
  • Omorikasterben
  • Putregai roșu
  • Păduchiul de molid Sitka

sfaturi

Dacă descoperiți infestare cu dăunători sau simptome de boală la molid, ar trebui să acționați imediat, altfel arborele nu mai poate fi salvat.