Yarrow în gazon - îndepărtați sau plecați?

Cântărește avantajele și dezavantajele șarpei

Mulți grădinari hobby ar dori să-și întrețină propria grădină la fel de bine ca o peluză de golf pentru a îndeplini cerințele estetice. Snopii de scafă, asemănători cu păpădia, sunt destul de obișnuiți pe peluzele fertilizate, deoarece depind de un subsol permeabil și de o cantitate relativ bună de nutrienți. Șarpanta este o plantă medicinală foarte utilă, care a fost cultivată și recoltată în mod specific în grădinile mănăstirii de secole datorită uleiurilor esențiale pe care le conține. Dacă aveți animale de companie, cum ar fi iepuri și cobai, frunzele și florile de coadă sunt un supliment alimentar interesant și sănătos pentru aceste animale. Nu în ultimul rând, șarpanta comestibilă dintr-o iarbă naturală fără fertilizare poate fi folosită și în bucătărie.

citește și

  • Plantați coada șoricelului în locul potrivit din grădină
  • Epoca de glorie a șarpei
  • Yarrow: un profil

Combateți șarpanta chimic

Dacă doriți absolut să eradicați șarpanta de pe gazon, comerțul de specialitate oferă diverse mijloace în acest sens. Cu toate acestea, trebuie selectate ingrediente active care nu atacă gazonul în sine. De obicei, acestea sunt substanțe care acționează ca acceleratori de creștere pe gazon și, în același timp, „înfometează” coada. Vă rugăm să rețineți că, după utilizarea acestor substanțe chimice de eliminare a buruienilor, peluza nu ar trebui să fie călcată pentru o vreme, iar prima tăiere a gazonului ar trebui să fie compostată pe o stelă inaccesibilă copiilor.

Folosiți mijloace blânde pentru a contracara șarpanta

De regulă, șarpanta nu se poate așeza decât acolo unde există deja pete chele în peluză. De aceea, fii mereu atent la pete goale și ecologizează-le cât mai repede posibil cu semințe de gazon. Următorii factori sunt, de asemenea, de ajutor:

  • Folosiți gazon sport dens
  • tundeți frecvent peluza, astfel încât să crească dens
  • Tundeți gazonul cât mai adânc posibil, astfel încât șarpanta să nu poată semăna

Pentru a preveni înflorirea șarpei în peluză, aceasta trebuie tunsă mult sub înălțimea de 8 centimetri.

sfaturi

Șarpanta este o plantă valoroasă, cu un miros dulce al florilor delicate. Acest lucru îl face mai mult un atu decât un factor perturbator real în gazon.