Poți mânca aloe vera? - Utilizări

De secole, aloe vera a avut un loc ferm în medicină ca remediu pentru diferite afecțiuni ale pielii. Bucățile tăiate ale frunzei au fost folosite cu succes pentru a vindeca arsurile și rănile mici, dar și pentru a trata erupțiile cutanate, psoriazisul și neurodermatita.

citește și

  • Temperatura corectă pentru aloe vera
  • Hibernează corect aloe vera
  • Poate fi aloe vera afară?

Pe de altă parte, miturile panacea aloe vera nu au fost dovedite științific, variind de la întărirea generală a sistemului imunitar și detoxifierea organismului până la vindecarea unor boli grave precum diabetul sau chiar cancerul. Aloina conținută în plantă are un puternic efect laxativ, astfel încât puținele preparate disponibile încă astăzi sunt numai pentru farmacie.

Câștigă gel de aloe vera

Frunzele de aloe vera cresc din exterior. În timp ce planta din centrul său produce în mod constant frunze noi, frunzele exterioare mor sau pot fi recoltate în mod regulat pentru producerea gelului. Trebuie remarcat faptul că frunzele sunt așezate vertical după tăiere până când sucul galben, amar, ușor otrăvitor s-a scurs complet. Apoi procedați după cum urmează:

  • Mai întâi împărțiți foaia transversal în porțiuni,
  • înjumătățiți piesele individuale pe lungime,
  • răzuiește gelul proaspăt din jumătăți cu o lingură.

Utilizarea și prelucrarea gelului

Este recomandabil să recoltați doar câte frunze aveți nevoie de gel proaspăt. Bucățile de frunze pot fi păstrate la frigider pentru câteva zile. Ingredientele active se pierd dacă sunt păstrate mult timp. Gelul proaspăt poate fi congelat fără pierderi semnificative de calitate. După decongelare, aceasta trebuie consumată imediat. Gelul se folosește aplicându-l pe piele sau amestecându-l în iaurt, muesli sau băuturi reci cu alimente. Gelul pur este, de asemenea, comestibil, dar nu are un gust special sau are un gust ușor amar.

sfaturi

Oricine este interesat să facă creme, săpunuri sau loțiuni de casă cu aloe vera poate găsi numeroase rețete și instrucțiuni detaliate pe Internet. Este încă mai ușor să frecați pielea feței dimineața și seara cu o foaie de hârtie tăiată, așa cum se spune despre Cleopatra.