Oleander - Aici prosperă cel mai bine

Oleander iubește călduros și însorit

Vara ar trebui să plasați oleandri în plin soare și cald, deoarece dacă există o lipsă de lumină și frig, planta va refuza să înflorească. Mai presus de toate, asigurați-vă că găleată este protejată de vânt și ploaie și, în mod ideal, ar trebui să aibă un perete de protecție în spate - este chiar mai bine dacă oleandrul este, de asemenea, sub o consolă de acoperiș sau similar, astfel încât florile sensibile să nu plouă. a obține. Soiurile cu flori duble în special sunt foarte sensibile la ploaie, deoarece florile delicate pot deveni maronii și chiar se pot infecta cu ciuperci iubitoare de umiditate.

citește și

  • Oleander - plante perfecte pentru balconul însorit
  • Primula de seară preferă o locație însorită
  • Liliacul preferă o locație însorită

Hibernează cât mai răcoros - atunci oleanderul poate sta și el în întuneric

Oleandrul veșnic verde are nevoie de puțină lumină numai în timpul iernii, cu condiția să-l iernăm cât mai răcoros la maxim cinci grade Celsius. Cu cât locația este mai caldă în sezonul rece, cu atât trebuie să fie mai strălucitoare acolo.

Oleanderul are nevoie de multă umiditate - dar nu de sus

Deși oleanderul nu suportă ploaia, totuși are nevoie de multă apă. Puteți uda arbustul o dată sau de două ori pe zi în lunile fierbinți de vară. Nu-l face rău dacă farfuria se află sub oala plină cu apă și planta are picioarele umede. Unii cunoscători italieni pot obiecta acum că oleandrii în creștere liberă din patria lor se află pe un pământ uscat. Fii sigur, ți se pare doar așa. Planta preferă să crească în corpuri de apă, unde pânza freatică este relativ scăzută. Rădăcinile ajung foarte adânc, astfel încât oleandrul capătă umezeala necesară direct de la sol.

sfaturi

În verile reci și ploioase, florile de oleandru pot eșua - la urma urmei, arbustul înflorește numai atunci când este suficient de cald și însorit. În acest caz, cel mai bine este să plasați planta într-o seră suficient de luminată.