Lavanda impotriva insectelor - cum se pune planta

Lavanda atrage fluturi și albine

Mirosul caracteristic de lavandă are o atracție puternică asupra fluturilor, albinelor și bondarilor. Numai din acest motiv, planta parfumată nu trebuie să lipsească în nicio grădină, la urma urmei, este o sursă populară de hrană pentru aceste animale utile. Plantarea plantelor prietenoase cu albinele și fluturii în grădinile domestice devine din ce în ce mai importantă, deoarece animalele își pierd sursele de hrană datorită agriculturii industriale cu monoculturile și pesticidele sale, precum și din cauza urbanizării. Apicultorii amatori pot oferi albinelor lor lavandă, o plantă care va înflori bine până în toamnă, iar mierea de lavandă este și o delicatesă,

citește și

  • Plantează lavandă în grădină
  • Profil: Informații utile despre lavandă
  • Lavanda prosperă în cutia balconului?

Lavanda alungă insectele enervante

Oricât de atractivă ar fi lavanda pentru albine, fluturi și bondari, este, de asemenea, un factor de descurajare pentru insectele enervante, cum ar fi țânțarii. Din acest motiv, uleiul de lavandă, în special, a fost un agent de protecție folosit frecvent împotriva micilor nenorociți de sânge din cele mai vechi timpuri. Pentru un efect puternic, nu ar trebui să utilizați produse de lavandă cumpărate în supermarket sau farmacie, dacă este posibil, deoarece acestea sunt întinse de obicei cu parfumuri sintetice și astfel obțin un rezultat mai slab. Lavanda dezvoltă conținutul complet de uleiuri esențiale numai în condiții optime de creștere, adică cu soare, căldură și apă suficientă.

Oțet de lavandă împotriva țânțarilor

Pe lângă uleiul de lavandă, care se aplică direct pe piele sau se evaporă într-o lampă de parfum, oțetul de cidru de lavandă este, de asemenea, un remediu eficient pentru țânțari. Oțetul îl puteți face cu ușurință:

  • Luați o sticlă de sticlă curată.
  • Puneți aproximativ una până la două mână de flori uscate de lavandă acolo.
  • Acum umpleți sticla cu oțet de vin alb.
  • Lăsați amestecul să stea într-un loc întunecos timp de aproximativ două săptămâni.
  • Se agită zilnic sticla.
  • Se strecoară florile de lavandă și se toarnă lichidul într-o sticlă de pulverizare.
  • Acum puteți pulveriza încăperile cu oțet de cidru de lavandă, dar îl puteți aplica și pe piele.

Sfaturi și trucuri

Pentru un efect mai puternic, este mai bine să folosiți lavandă crestată sau suliță în loc de lavandă reală. Aceste soiuri au o proporție mai mare de uleiuri esențiale.

IJA