Tragerea unui prun - așa devine miezul un copac

Primii pasi

După ce vă bucurați de o prună coaptă, îndepărtați miezul pietrei. Vasul poate fi deschis cu un ciocan. Păstrați miezul în congelator timp de aproximativ 3 până la 4 zile. Acest lucru facilitează crăparea. Cu ajutorul unui miez expus, planta germinează mai repede.

citește și

  • Scoateți singur caisul și bucurați-vă de fructe
  • Să crești singur un prun din miez: Este atât de ușor.
  • Trageți singur un măr dintr-un miez

Acoperiți miezul prunului cu aproximativ doi centimetri de sol. Un ghiveci mic de flori este suficient pentru cultivare. Un amestec de sol de ghiveci și sol într-un raport de 50:50 este potrivit ca substrat. Acesta din urmă provine din locația viitoare.

Depozitare la rece

Prunele sunt germeni reci. Aveți nevoie de temperaturi scăzute constant timp de aproximativ opt săptămâni.

  • Temperatura: 4,5-10 grade Celsius
  • De la 4,5 la 5,5 grade Celsius pe o perioadă mai lungă de timp este mai ideal.
  • Iarna: loc adăpostit în grădină
  • Vara: depozitați ghiveciul de flori la frigider timp de una până la două săptămâni.
  • Alternativ, trei până la cinci straturi de hârtie de bucătărie umedă sunt potrivite pentru germinare. În acest fel asigurați condițiile de iarnă. Se recomandă controlul regulat al semințelor. De îndată ce apar primele răsaduri, acestea vor prospera în ghiveciul de flori la temperatura camerei.

Răsad puternic

Dacă puneți semințele în pământ iarna, un puieț mic își va băga capul prin pământ la începutul primăverii. Are nevoie de un sol umed constant și multă lumină. După ultimul îngheț, planta este mutată în locația viitoare din grădină.

Recoltează-ți propriile fructe

Chiar și prunii crescuți se încântă cu o recoltă bogată atunci când sunt altoiți. Ai nevoie de multă răbdare pentru asta. Primele fructe sunt la cinci până la zece ani distanță.

Sfaturi și trucuri

Miezul unui soi vechi, robust de prune sau din horticultură organică este potrivit pentru cultivare. Dacă planta mamă nu este altoită, prunii pot fi crescuți din lăstari.