Pepene în creștere - Așa o pot face și grădinarii hobby

Selecția soiurilor potrivite

Atunci când alegeți soiurile de pepene galben potrivite pentru a crește în grădină, nu trebuie să luați în considerare doar gustul personal, ci și cantitatea de lumină solară și spațiul disponibil la locația planificată. Soiurile mari de pepene verde, cum ar fi Crimson Sweet, necesită mult spațiu pentru șirurile lor lungi și fructele întinse pe pământ. Pepenii mai mici, cum ar fi Sugar Baby și pepenii de zahăr din Galia sau Charentais, de asemenea, fructifică pe șireturile cățărătoare și, prin urmare, sunt potrivite pentru cultivarea într-o seră.

citește și

  • Cultivarea pepenelui Charentais în propria grădină
  • Cultivați-vă singur capace maro - recoltați ciuperci gustoase din propria grădină
  • Plantează pepeni în propria grădină

Extragerea semințelor

În principiu, semințele pentru cultivarea pepenilor nu numai că pot fi cumpărate de la dealeri specialiști bine aprovizionați pentru semințe, ci pot fi obținute și din fructele pe care le-ai cultivat singur sau le-ai cumpărat în supermarket. În timp ce selecția semințelor atunci când creșteți singuri poate evita soiurile hibride cu o posibilitate redusă de propagare suplimentară, de obicei trebuie să vă bazați pe noroc cu fructele cumpărate. Mai întâi îndepărtați orice pulpă aderentă înainte de a usca ușor semințele de pepene galben și de a le păstra într-un loc aerisit. Acestea se pot mula ușor și își pot pierde capacitatea de germinare.

Cultivați pepeni și plantați-i afară

Pentru a obține rezultate bune de reproducere cu pepenii tăi an de an, ar trebui să iei semințe doar din fructele care îndeplinesc cerințele tale de reproducere. În acest fel, puteți cultiva soiuri cu mai puține semințe sau plante cu o creștere deosebit de viguroasă pas cu pas. Pentru ca pepenii să se coacă cu adevărat în grădină sau în seră în această țară, ar trebui să îi puneți pe pervaz din aprilie. Vă rugăm să rețineți următoarele sfaturi:

  • Utilizarea ghivecelor rotative pentru protejarea rădăcinilor de pepene galben
  • plantele tinere se obișnuiesc încet cu lumina directă a soarelui
  • Plantați plantele tinere numai când nopțile sunt lipsite de îngheț

Sfaturi și trucuri

Plantele tinere din diferitele specii de pepene galben sunt o adevărată delicatesă pentru melci, deci asigurați o protecție adecvată împotriva melcilor după plantarea lor.

WK