Congelarea tofu - așa se face

Cum să congelați tofu - Scurt ghid pas cu pas

Tofu este un aliment bogat în proteine ​​și, prin urmare, se strică foarte repede. Odată deschis, poate fi păstrat la frigider - doar folosind un vas cu apă (schimbați apa zilnic!) - timp de aproximativ șapte zile. Pentru a prelungi termenul de valabilitate la cinci până la șase luni, ar trebui să înghețați tofu. Cum functioneaza:

citește și

 • Congelarea cafelei - instrucțiuni pentru o plăcere de lungă durată
 • Lasagna de congelare - Instrucțiuni pas cu pas și sfaturi
 • Congelarea cepei de primăvară - instrucțiuni și sfaturi
 1. Lăsați bucata de tofu întregi sau tăiați-o în bucăți (crude) cu un cuțit.
 2. Puneți tofu-ul într-o pungă pentru congelator sau într-o cutie sigilată (cutie) adecvată pentru congelator. Dacă alegeți o pungă pentru congelator, trebuie să o aspirați înainte de a o închide. Cel mai bine este să utilizați un sigilator cu vid în acest scop. Alternativ, folosește-ți gura.
 3. Închideți punga, cutia sau cutia cu atenție (etanșă!).
 4. Etichetați articolul cu data.
 5. Așezați recipientul în congelator.

sfaturi

 • Dacă doriți să congelați mai multe tofusuri, ar trebui să le umpleți în porții mai mici în mai multe pungi sau cutii pentru congelator. Acest lucru oferă bucăților individuale mai mult spațiu în ambalajul lor, ceea ce este benefic pentru ingrediente, consistență și aroma tofu-ului.
 • Pentru a dezgheța tofu-ul înghețat cât mai eficient posibil, vă sfătuim să scoateți recipientul din congelator seara precedentă și să-l păstrați în frigider peste noapte.

Efectele congelării tofu

În funcție de tofu pe care îl înghețați, apar anumite schimbări, dintre care unele au chiar avantaje.

În general, se poate spune că înghețarea modifică consistența tofu-ului într-o măsură mai mare sau mai mică. Este deosebit de remarcabil faptul că porii se măresc. Beneficiați de acest lucru, de exemplu, dacă doriți să marinati tofu ulterior: Datorită porilor măriți, produsul din soia absoarbe marinada mult mai bine. Drept urmare, vă bucurați de o masă mai aromată.

Cu toate acestea, porii mari pot avea și un dezavantaj - dacă pur și simplu doriți să condimentați tofu după dezghețare. În acest caz, aveți grijă să nu exagerați. Folosiți puțin mai puțin din fiecare condiment. Aveți grijă cu sarea (sele) în primul rând.

Când este refrigerat, tofuul alb tinde, de asemenea, să devină ușor galben. Dar nu vă faceți griji, este o schimbare absolut inofensivă care dispare de obicei după dezgheț. Congelarea tofuului alb o va face puțin mai fermă. Puteți stoarce cu ușurință lichidul rămas.

Alte tipuri de tofu, pe de altă parte, par mai moi și sfărâmicioase după îngheț (și decongelare). Deci, aveți grijă dacă doriți să procesați astfel de tofu în continuare.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală