Tăierea clopotniței - când are sens?

Extindeți timpul de înflorire pentru plante perene

Clopotele aparțin plantelor perene, care, conform definiției generale, sunt plante erbacee de lungă durată care hibernează cu ajutorul organelor lor subterane și ale căror frunziș și flori se dezvoltă din ele în fiecare an. Aceasta înseamnă că mugurii florali sunt înființați din nou și din nou în sezonul curent, astfel încât planta să poată fi înflorită luni întregi. Pentru a încuraja o astfel de înflorire constantă, ar trebui să tăiați întotdeauna tot ceea ce s-a ofilit.

citește și

  • Bellflower impresionează prin timpul său lung de înflorire
  • Hibernează clopotul în grădină și în oală
  • Bellflower - un covor colorat de flori pentru o locație parțial umbrită

Formarea semințelor în clopote albastre

Cu toate acestea, dacă inflorescențele decolorate rămân pe plantă și sunt polenizate, planta formează semințe și, în esență, își folosește energia pentru aceasta. Pe de o parte, acest lucru este în detrimentul formării ulterioare a florilor, pe de altă parte, puteți recolta semințe în acest fel sau puteți lăsa capetele semințelor și așteptați ca floarea-clopotului să se semene singură. Dacă formarea semințelor este împiedicată de îndepărtarea continuă a părților ofilite, planta va produce flori noi pe o perioadă mai lungă de timp.

Curățați campanula în mod regulat

De asemenea, ar trebui să curățați campanula, deoarece campanula este, de asemenea, cunoscută în grădinărit, în mod regulat. Aceasta înseamnă că eliminați cu atenție nu numai florile ofilite, ci și

  • toate lăstarii crescând peste tot
  • părți slabe sau bolnave ale plantei
  • părți de plante malformate
  • precum și orice lucru care crește prea puternic.

Nu strică dacă tăiați floarea-clopotului chiar deasupra solului. Pur și simplu va răsări din nou și va înflori cu atât mai magnific.

Tăiați numai pe clopote perene

Dar, înainte de a ajunge la foarfece, ar fi bine să aruncați o privire mai atentă pe eticheta soiului. Cele mai multe clopote albastre sunt arbuști perene care pot fi tăiați foarte mult, dar alte specii au doar unu până la doi ani și nu ar supraviețui bine unei astfel de proceduri.

Sfaturi și trucuri

Pentru o tăiere radicală, puteți folosi foarfece între martie și în jurul lunii iulie / începutul lunii august, deoarece floarea-clopotului răsare și înflorește a doua oară în același an. În caz contrar, florile ofilite pot fi tăiate și curățate pe tot parcursul sezonului de creștere.