Uscarea calabash - Cum se conservă tărtăcuța sticlei

Aveți grijă când recoltați calabasele

Aveți grijă să nu recoltați calabele prea devreme. Cel mai bine este să așteptați suficient timp pentru ca plantele să înceapă să se ofilească. În acest timp, zilele și nopțile devin deja mai răcoroase.

citește și

  • Uscarea eucaliptului - instrucțiuni și sfaturi practice
  • Uscarea semințelor de chili - instrucțiuni și sfaturi practice
  • Uscarea castanelor - toate metodele și sfaturile practice

Notă: Dacă recoltați tărtele sticlei prea devreme, există riscul ca acestea să putrezească pe măsură ce se usucă - caz în care este imposibil să continuați să folosiți fructele și să faceți ceva frumos din el.

Cum se usucă corect calabasele

Alegeți un loc uscat și cald pentru a vă usca calabele. O pivniță și un loc liniștit într-o magazie de grădină (7,70 € pe Amazon *) sunt ideale.

Nu toate tărtele de sticlă pot sta singure. Din acest motiv, vă sfătuim fie să atârnați calabele pe gât cu un bast de grădinar, fie să puneți dedesubt un inel din carton sau material solid.

S-ar putea să vă întrebați ce se întâmplă exact în timpul procesului de uscare. Iată răspunsul: pulpa devine lemnoasă și impermeabilă la apă. Acest lucru vă permite să păstrați lichide în ele la sfârșit, când calabasele sunt complet uscate.

Important: Calabash TREBUIE uscat la aer. Doar nu încercați să accelerați trăgând cuptorul. Această procedură este în regulă pentru alte fructe, dar fatală pentru tărtele sticlei.

Și: nu vă atingeți calabasele în timp ce se usucă. Chiar și mici modificări sau deteriorări pot cauza putrezirea pulpei.

sfaturi

Puteți spune că calabash-urile sunt gata să se usuce atunci când semințele zdrăngănesc tare și clar atunci când scuturați dovleceii. Încercați acest lucru după un timp (câteva zile).

Cum se procedează după uscare

După uscare, puteți lucra pe calabre cu un ferăstrău, de exemplu - depinde de dvs. dacă construiți o casă de păsări sau alte obiecte din ele. Este necesară creativitatea ta. Chiar și lămpile originale pot fi realizate cu calabane uscate. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați podeaua și să treceți cablurile prin gât. În plus, poți picta minunat pielea exterioară a calabelei, fie cu vopsele acrilice, fie pur și simplu cu un lac transparent lucios. Dacă curățați dovleceii după ce s-au uscat, rezultatul sunt vaze unice.

Nu în ultimul rând, o notă: folosiți numai calaburi complet coapte cu un perete de fructe deja ușor lemnos pentru uscare și prelucrare.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală