Hemlock ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire și cum să le tăiați corect (Tsuga)

Plantați cucuta corect

Alegeți o locație parțial umbrită, adăpostită, în grădină, pentru a planta cucuta toamna. Slăbiți solul cu o greblă sau un timon pentru a îndepărta pietrele, rădăcinile și buruienile. Săpați o groapă de plantare cu volumul de două ori mai mare decât cel al rădăcinii. Întindeți un strat de nisip gros de 5-10 cm în partea de jos ca un sistem eficient de drenare împotriva apei. Îmbogățiți excavarea cu compost acid din frunze și așchii de corn. (6,39 € la Amazon *) După pregătirea terenului, procesul propriu-zis de plantare este jocul copiilor:

 • Potează arborele tânăr și așează-l în mijlocul gropii, astfel încât bilele și pământul să fie la culoare
 • Cu o mână de ajutor ținând buștenul, conduceți un miză de sprijin lângă balot
 • Acum umpleți orificiul de plantare cu substratul, călcați pe el și turnați apă moale

citește și

 • Hemlock este o familie de pin ne-otrăvitoare
 • Hemlock-compatibil cu tăietura
 • Cum să tăiați curuta canadiană corect - așa funcționează

O tăietură de plantă promovează ramificarea în continuare. Tăiați toate lăstarii cu o treime. În cele din urmă, mulciți discul rădăcinii cu frunze sau sol frunziș.

Sfaturi de îngrijire

Veți orienta creșterea unei cucute în direcția corectă dacă urmați acest program de întreținere:

 • Păstrați solul uniform umed, fără erupții cutanate spre stresul secetei sau apei
 • Din martie până în septembrie la fiecare 3-4 săptămâni fertilizați cu compost acid din frunze sau îngrășământ de conifere
 • Tunderea și subțierea extinse la începutul primăverii, înainte de lăstari proaspeți
 • Tăiați gardurile vii în formă din nou în jurul Sfântului Ioan (24 iunie)
 • Dacă este posibil, evitați tăierea curlelor în lemnul vechi

Protecția ușoară de iarnă are sens pentru copacii tineri în anul plantării. Cimitirele stabilite suferă de soare intens de iarnă, de aceea este recomandabilă protecția împotriva covorașelor de stuf. Dacă iarna vine cu îngheț limpede, udați coniferul în zilele blânde.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

Curuta nu va va dezamagi asteptarile intr-o locatie umbrita pana la partial umbrita. Deoarece este o rădăcină superficială, copacul este amenințat de vânt la o vârstă fragedă. Astfel, o locație protejată este ideală. Coniferele sunt complet fericite atunci când găsesc sol proaspăt, umed, argilos, nisipos, ușor acid și sărac în calcar.

De ce sol are nevoie planta?

Deoarece cucuta este sensibilă la secetă și var, cele mai importante criterii pentru starea solului sunt atacate. Un sol humus, adânc și proaspăt umed, își obține optimul din arborele maiestuos. În cel mai bun caz, solul are un pH ușor acid între 5,5 și 6,8, așa cum știți de la brazi nativi.

Tăiați curuta corect

Tăiați un solitaire înapoi cel puțin o dată pe an, astfel încât soarele să poată ajunge în toate regiunile coroanei. O zi fără îngheț în ianuarie / februarie este ideală. Cu toate acestea, nu tăiați lemnul vechi, deoarece coniferelor le va fi greu să încolțească din el. Dacă cucuta a dezvoltat mai mult de o trăsătură de bază, tăiați exemplarele mai slabe aproape de sol.

Cultivat ca gard viu, tăiați cucuta la începutul primăverii și din nou în jurul Sfântului Ioan. În timp ce tăierea de iarnă poate fi mai extinsă, vara limitează-te la lăstarii verzi pentru a menține un aspect îngrijit. Este avantajoasă o formă trapezoidală cu o bază largă care se învârte spre vârf. Acest formular aduce o contribuție importantă la prevenirea îmbătrânirii din interior.

Continuați lectură

Udați cucuta

Cheia întreținerii cu succes este furnizarea continuă de apă pe tot parcursul anului. Dacă o cucușă este expusă la stres de secetă, pur și simplu își aruncă acele. În acest fel, reacționează și la apariția apei. Prin urmare, ar trebui să utilizați un test pentru degetul mare pentru a verifica conținutul de umiditate al solului pentru a uda cu apă moale dacă suprafața este uscată.

Fertilizați cicuta în mod corespunzător

Un aport echilibrat de substanțe nutritive stabilește calea pentru o viață lungă a copacilor. Fertilizați cucuta la fiecare 3-4 săptămâni în timpul sezonului de creștere cu compost acid de foioase sau conifere, suplimentat cu așchii de corn. Alternativ, puteți utiliza un îngrășământ de conifere, care trebuie dozat conform instrucțiunilor producătorului. Este important să rețineți că există udare suficientă după fiecare fertilizare.

Iernarea

Curuta este foarte rezistenta, deci nu trebuie luate masuri inainte de primul inghet. Copacii tineri din anul de plantare sunt o excepție, deoarece rezistența la iarnă nu este încă pe deplin dezvoltată. Hemlock-urile adulte suferă de soare intens de iarnă și îngheț. Cum să iernăm în mod corespunzător copacii ornamentali:

 • În anul de plantare, îngrămădiți discul rădăcinii gros cu frunze de toamnă, fixate cu crenguțe de ac
 • În prima iarnă, îmbrăcați o glugă din lână respirabilă
 • Protejați hemulele adulte de soarele aprins al iernii cu covorașe de stuf

Cu vreme uscată de iarnă, îngheț înghețat și mult soare, bradul suferă de stres de secetă într-un timp scurt. Prin urmare, se toarnă apă moale în zilele blânde.

Propagați cucuta

Așa cum este tipic pentru conifere, propagarea este lentă și reprezintă o provocare horticolă care poate dura mai mulți ani. Semințele sunt germeni reci care sunt supuși stratificării. Pentru a face acest lucru, așezați semințele într-o pungă cu nisip umed timp de 6-8 săptămâni în compartimentul de legume al frigiderului sau așezați ghiveciul de semințe pe balconul de iarnă. Apoi semănați semințele și mențineți substratul constant umed în locul parțial umbrit, protejat. În medie, după 4 ani veți avea în mână o plantă tânără vitală care poate fi plantată.

Cum transplantez corect?

În primii 5 ani de viață, o cucuta poate fi replantată fără probleme. În primăvară sau toamnă, abordați lucrarea ciupind rădăcinile de jur împrejur cu o pică. Raza trebuie să fie de două treimi din înălțimea curentă. Ridicați bila din rădăcină din pământ, astfel încât să se lipească cât mai mult de sol. Principala premisă pentru înrădăcinarea cu succes într-un loc nou este păstrarea adâncimii de plantare anterioare și o aprovizionare adecvată cu apă.

Cicuta este otrăvitoare?

Nu lăsa numele de mijloc al cucutei să te încurce. De fapt, cucuta este unul dintre puținii pini care nu conține substanțe toxice. Prin urmare, lemnul este recomandat ca un copac ideal pentru grădina familială.

Continuați lectură