Soiuri de castane - o privire de ansamblu asupra celor mai frumoase și mai delicioase

Există aproximativ 1000 de soiuri diferite de castan dulce, fiecare dintre acestea fiind limitat la nivel regional. Nu trebuie confundate cu castanul de cal, ale cărui fructe sunt necomestibile pentru oameni. Atât frunzele, cât și fructele sunt foarte diferite unele de altele. Puteți recunoaște acest lucru chiar și fără prea multe cunoștințe botanice.

citește și

  • Castanul dulce suferă adesea de boli?
  • Plantarea castanului dulce - cum să o faci bine
  • Există diferite soiuri de dogwood?

Există, de asemenea, rase diferite de castan dulce?

Cultivarea castanului dulce a fost simplificată considerabil prin diferite rase. Fie că timpul de înflorire a fost prelungit, ceea ce înseamnă că fertilizarea este mai reușită sau că durata de valabilitate a fructelor este îmbunătățită. Pentru cultivarea comercială, volumul respectiv de recoltă pe copac sau rezistența la boli joacă, de asemenea, un rol deloc neglijabil.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o castană dulce?

Castanelor le place o locație caldă și însorită. În funcție de soi, tolerează înghețul mai mult sau mai puțin bine. Castanele dulci se simt destul de confortabile în regiunile viticole, într-o zonă accidentată sunt recunoscători pentru un loc protejat, în timp ce tipul de sol este mai puțin important.

Atunci când alegeți un castan dulce, acordați atenție fertilizării florilor. Deci, este logic să plantați cel puțin doi copaci împreună, astfel încât, de obicei, vă puteți aștepta la o recoltă mai mare.

Diverse boli și dăunători pot afecta castanul dulce, de exemplu viespea biliară, crabul castanului sau boala cernelii. Dacă locuiți într-o regiune pe cale de dispariție, se recomandă soiuri rezistente de castan dulce.

Soiuri interesante de castan dulce:

  • Bouche de Batizac: fructe mari, ușor de curățat, rezistente la viespi biliare
  • Brunella: perioadă lungă de înflorire, fructe de dimensiuni medii, foarte aromate
  • Marigoule: absolut rezistent, rezistent la boli, fructe de lungă durată
  • Castanul auriu tirolez: fructe mari, ușor de curățat, cu un miez de fructe galben strălucitor
  • Vincent van Gogh: lăstari tineri deosebit de decorativi, de tip tirbușon

sfaturi

Dacă sunteți în căutarea unui castan dulce pentru grădina dvs., atunci concentrați-vă în principal pe soiurile care sunt confortabile în regiunea dvs.