Recoltarea ciupercilor - ce trebuie avut în vedere

Echipat corespunzător pentru a merge la vânătoare de ciuperci

Când ieșiți în pădure pentru a colecta ciuperci, aduceți următoarele obiecte cu dvs. pentru a colecta ciuperci:

  • o carte pentru identificarea tipurilor de ciuperci
  • o cârpă de bumbac curată și uscată
  • un cuțit ascuțit de bucătărie
  • un coș pentru transport ușor

citește și

  • Cultivați și folosiți ciuperci în propria grădină sau pivniță
  • Alegeți ciupercile corect - așa se face
  • Cultivați-vă singur capace maro - recoltați ciuperci gustoase din propria grădină

Chiar dacă aveți o carte despre cum să identificați tipurile de ciuperci cu dvs., aceasta nu înlocuiește experiența și expertiza în culesul de ciuperci. Prin urmare, recoltați doar ciupercile în pădure și pe pajiște pe care le puteți determina cu certitudine absolută că sunt netoxice.

Îndepărtați cu grijă orice ciuperci găsite de pe pământ

Există opinii diferite despre cum să recoltați corect ciupercile. În timp ce unii culegători de ciuperci taie tulpina de ciuperci aproape de pământ cu un cuțit ascuțit, alți culegători contrazic această practică. La urma urmei, în acest fel, germenii ar trebui să pătrundă în miceliul fungic, iar baza tulpinii este necesară pentru ca unele soiuri să identifice și să diferențieze soiurile otrăvitoare. Întoarceți cu grijă ciupercile comestibile găsite din pământ cu mâna și sigilați locul cu niște sol. Uneori, un nou corp fructifer al ciupercii poate crește din sol în același loc într-un timp scurt.

Păstrați gustul tipic de ciuperci

Recoltați doar ciuperci proaspete și curate și lăsați ciuperci putrede și mâncate de viermi în pădure, fără a le deteriora. Acestea pot servi animalele ca furaje și, cu sporii lor, se asigură că ciupercile se înmulțesc. Ciupercile găsite sunt scoase din murdărie cu o cârpă uscată sau cu un cuțit ascuțit. Nu trebuie spălate cu apă înainte de preparare, deoarece deseori își pierd gustul tipic în acest proces.

Sfaturi și trucuri

Ciupercile în exces pot fi depozitate la frigider maxim câteva zile. Pentru depozitare mai lungă, puteți usca cepsele și alte ciuperci comestibile tăiate în felii și le puteți păstra în borcane etanșe. Făina de ciuperci Porcini făcută din ciuperci porcini uscate și măcinate este potrivită și pentru rafinarea supelor și sosurilor.