Recunoașterea cozii de cal - Cum se identifică coada de cal

Cum arată coada-calului de câmp?

La prima vedere, coada-calului de câmp arată un pic ca o coniferă, deși, desigur, mult mai mică.

citește și

  • Chickweed - acestea sunt caracteristicile pe care le puteți recunoaște ca buruieni
  • Puteți recunoaște adevăratul chanterelle după aceste caracteristici
  • Puteți recunoaște un fag după aceste caracteristici

Mai întâi, primăvara, apar lăstarii de spori maronii, pe care se formează o ureche de spori în partea de sus. Poartă sporii prin care se reproduce planta.

Lăstarii de spori se trag înapoi în pământ din luna mai. Apoi, lăstarii verzi apar cu vârfurile tipice ale frunzelor, care pot atinge o înălțime de 30 până la 50 de centimetri.

Caracteristici pentru determinarea cozii de cal de câmp

  • Culoarea lăstarilor de spori: maro
  • Culoare fotografiere: verde
  • Varză: fără noduri, maroniu
  • Secțiunea transversală a tulpinii: goală, cu nervuri
  • Numărul de dinți pe teaca frunzelor: corespunde numărului de coaste

Pentru a identifica în mod clar coada calului de câmp și pentru a evita orice risc de confuzie cu coada calului de mlaștină, smulgeți o tulpină și tăiați-o în jumătate. Acest lucru vă permite să vedeți bine secțiunea transversală.

O caracteristică importantă este lățimea tulpinii. Spre deosebire de coada calului de mlaștină, tulpinile cozii de cal sunt mai late de trei milimetri.

Unde crește coada calului?

După cum sugerează și numele, coada calului este comună pe câmpuri. Crește oriunde pământul este puternic comprimat.

Coada calului este un indicator de localizare care indică înmuierea. Pe lângă câmpuri, crește pe câmpuri, pe pajiști umede și în grădini cu sol foarte solid. De asemenea, îi place să se răspândească în gazon.

Plantați coada calului în grădină

O modalitate de a exclude confuzia cu speciile otrăvitoare este plantarea cozii de câmp în grădină - dacă există deja unele fără ea.

Deoarece planta se răspândește foarte puternic și greu poate fi combătută, ar trebui să o crești într-un ghiveci. Apoi coada-calului nu se poate reproduce prin rizomi. Ar trebui să tăiați urechile de spori cât mai curând posibil, astfel încât coada calului să nu se răspândească prin spori.

sfaturi

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți într-adevăr coada calului, ar fi bine să o jucați în siguranță. Dacă este confundat cu coada calului de mlaștină, există riscul de otrăvire. Coada-calului de câmp este disponibilă ca extract sau ca plantă uscată de la grădinari specialiști sau farmacii.