Semănatul porumbului - așa au făcut-o indienii

Semănatul tradițional european al porumbului

Dar, mai întâi, să ne uităm la metoda tradițională europeană de însămânțare a porumbului. Semințele sunt de obicei introduse în câmp deschis de la începutul lunii mai până la jumătatea lunii mai, când solul este deja puțin cald și, mai presus de toate, nu atât de umed.

citește și

  • Porumb - Cultivarea aurului delicios al incașilor în propria grădină
  • Porumb: prevenirea și detectarea dăunătorilor și bolilor
  • Fertilizarea porumbului - sfaturi și trucuri pentru o recoltă bogată

Plantează porumb în blocuri

Plantele sunt plantate la o distanță de 45 x 45 de centimetri - trebuie păstrată o distanță de 45 de centimetri între plantele individuale și între rânduri pentru a asigura o creștere optimă. Această metodă este, de asemenea, cunoscută sub numele de plantare în bloc și este menită să protejeze ulterior plantele înalte de porumb de a fi răsucite de vânturile puternice. În plus, acest lucru facilitează fertilizarea plantelor.

Aduceți semințele adânc în sol

Sâmburii de porumb sunt așezați la aproximativ trei până la patru centimetri adâncime în pământ și acoperiți slab. Dacă solul este greu și argilos, va trebui să fie condus mai puțin adânc. Este recomandabil să plantați două până la trei boabe pe semințe și apoi să îndepărtați pur și simplu plantele mai slabe mai târziu. În acest fel, eșecurile datorate semințelor care nu germinează pot fi reduse.

Condiții pentru însămânțarea în aer liber

  • nu îngheț
  • temperatura podelei de cel puțin 10 grade
  • acoperă folia, dacă este necesar
  • umiditate suficientă, dar fără apăsare

Condițiile menționate se aplică atât metodelor tradiționale de însămânțare europene, cât și celor tradiționale sud-americane.

Semănatul tradițional al indienilor sud-americani

În America de Sud și tot mai mult și în grădinile europene, porumbul este plantat împreună cu dovleac și fasole. Acest lucru se realizează prin însămânțarea boabelor de porumb așa cum este descris mai sus, dar cu o distanță de aproximativ 40 de centimetri între plante și cel puțin 60 de centimetri (mai bine de 70 până la 80) între rândurile individuale. Plantele de dovleac și fasolea cultivată sunt așezate în spațiile create în acest mod, acestea din urmă utilizând ulterior tulpinile înalte de porumb ca ajutor pentru urcare. Dovlecii acoperă la rândul lor pământul. În acest fel, puteți utiliza în mod optim zona de creștere, mai ales că cele trei soiuri se completează perfect.

Sfaturi și trucuri

Pentru a facilita germinarea, semințele trebuie înmuiate în apă călduță timp de aproximativ opt până la zece ore înainte de însămânțare.