Geraniile nu înfloresc - care ar putea fi motivul?

Locația este corectă?

De exemplu, mușcatele de multe ori nu înfloresc sau înfloresc doar puțin, deoarece sunt prea umbrite. Plantele au nevoie de soare plin - cu cât mai mult, cu atât mai bine. Dacă puteți exclude alte motive, o locație nepotrivită este adesea de vină pentru florile lipsă. Apropo, protecția adecvată împotriva ploii continue face parte, de asemenea, din locul potrivit de plantare - în vremea ploioasă persistentă, frunzele și florile suferă și în cele din urmă arată urât.

citește și

  • Geraniums adoră o locație însorită
  • Geraniile au nevoie de multă apă - udă corect florile populare ale balconului
  • Nu puneți mușcate afară prea devreme

Nu udati muscatele prea des

În general, prea multă umiditate este fatală pentru mușcate. Plantele ar trebui să fie ușor umede, dar în nici un caz umede - apariția apei este slab tolerată de plantele din deșert. Udați mușcatele în mod regulat, dar numai direct pe sol. Frunzele și florile nu trebuie umezite, dacă este posibil. Lăsați substratul să se usuce bine între ele (testarea degetelor!) Și abia apoi turnați din nou - mușcate tolerează perioade scurte de uscare foarte bine. Dacă umiditatea este prea mare sau chiar înundată, mușcate lasă deseori mugurii să se usuce și să cadă.

Umezeala provoacă multe boli

Prea multă umiditate, indiferent dacă este cauzată de udarea frecventă sau de ploaie, duce rapid la diverse boli la mușcate induse de ciuperci sau bacterii. Rugina pelargoniului, putregaiul cenușiu sau ofilirea sunt frecvente - cu toate infecțiile, singurul lucru care ajută la final este tăierea părților infectate ale plantei cât mai repede posibil și, dacă este necesar, separarea plantei.

Nu uitați să fertilizați - dar faceți-o bine!

O altă cauză obișnuită a geraniilor care nu reușesc să înflorească este fertilizarea incorectă. Geraniums sunt consumatori grei și, prin urmare, trebuie să fie alimentate în mod regulat cu un îngrășământ special pentru plantele cu flori. Nu trebuie neapărat să folosiți îngrășăminte scumpe cu mușcat, îngrășăminte mai ieftine pentru plante cu flori sau cereale albastre dozate corect servesc, de asemenea, acestui scop. Este important doar ca îngrășământul să nu conțină prea mult azot, deoarece acest lucru stimulează doar creșterea frunzelor. Cu toate acestea, plantele cu flori au nevoie în principal de fosfor, potasiu și magneziu.

sfaturi

Dacă nu puteți stabili nici o cauză specifică a lipsei de înflorire, verificați din nou mușcatele cu foarte mare atenție pentru dăunători, cum ar fi afide sau tripide. Acești fraieri de sevă de frunze răpesc planta puterii, pe care apoi nu o mai poate investi în înflorire.