Plantarea de fistic - un mic ghid

Cultivați fistic în aer liber sau ca plantă de containere?

Fisticii provin din regiuni foarte calde, pot atinge înălțimi de până la 25 de metri și sunt doar parțial rezistente. Prin urmare, este mai bine să crească copacii în cada pe terasă sau în grădina de iarnă.

citește și

  • Plantarea fisticului în Germania
  • Semințele de fistic - odată rodul regilor
  • Fisticul este periculos pentru câini?

Cum sunt semănate fisticul?

  • Înmuiați fisticul proaspăt
  • Umpleți oala cu sol de cactus
  • Apăsați semințele umflate la jumătate în sol
  • păstrați solul umezit
  • Asigurați umiditate

Semințele de fistic trebuie udate câteva zile înainte de însămânțare. Apoi veți ieși mai repede.

Pentru a germina bine, semințele trebuie acoperite doar pe jumătate cu sol.

De ce fel de sol au nevoie de fistic?

Fisticii nu sunt exigenți și cresc, de asemenea, pe soluri sărace. Se descurcă foarte bine în solul cactusului. Pământul de grădină amestecat cu nisip este, de asemenea, potrivit.

Care locație este preferată?

Fisticilor le place foarte cald. Când plantați în aer liber, alegeți un loc uscat și însorit. Puneți plante în ghiveci pe o terasă orientată spre sud vara.

Cum se recoltează fisticul?

Fisticul dă roade numai la fiecare doi ani. Pentru a recolta fisticul, aveți nevoie de o plantă masculină și feminină, deoarece fisticul nu se autofertilizează. Fertilizarea are loc în aer liber prin vânt.

Primii fistic cresc după trei până la patru ani. Sunt coapte când cochilia solidă a devenit maro. Ea sare în sus și eliberează miezul verde.

Fisticul este rezistent?

În locații ușoare, fisticul este rezistent condiționat, cu condiția ca temperatura să nu scadă sub minus zece grade. Este recomandabil să se protejeze iarna în aer liber.

Puneți plante în ghiveci în interior la zece grade peste iarnă.

Cum se propagă fisticul?

Înmulțirea are loc de obicei prin sămânță. De asemenea, puteți încerca butași de tăiere. Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează întotdeauna.

Sfaturi și trucuri

Semințele de fistic trebuie să fie proaspete și netratate pentru a germina. Prin urmare, ar trebui să obțineți semințe de la o pepinieră specializată sau să le aduceți cu dvs. din vacanța dvs. în Turcia.