Tăiați teiul - Acordați atenție acestui lucru atunci când tăiați

Dimensiunile coroanei de tei

Teiii care se găsesc în grădinile locale sunt de obicei soiuri domestice, cum ar fi vara, iarna sau teiul argintiu. Înălțimile lor pot ajunge până la 30 de metri - doar asta nu mai este cu adevărat proporțională pentru unele grădini. Creșterea răspândirii copertinei poate fi și mai problematică. Ramurile teiului se pot extinde până la 15 metri lățime. Oricât de frumoasă este umbra de sub frunzele inimii de culoare verde deschis - dacă se extinde în acest fel, posibil chiar și spre partea vecinului, este necesară o reducere.

  • Soiurile de tei de grădină cresc până la 30 m înălțime
  • Extensia copertinei copacului până la 15 m

citește și

  • Se plantează un tei - este important să fii atent la acest lucru
  • Teiul ca un copac de grădină - un adevărat atu
  • Uimitorul spirit de propagare al teiului

Toleranța la tăiere a teilor

În general, teii nu au nevoie în special de îngrijire. Și când vine vorba de tăiere, ele strălucesc prin simplitatea lor. De regulă, pot lua tăietura coroanei fără probleme. În plus, reacționează la aceasta cu o nouă creștere puternică - cu tăiere regulată le puteți folosi pentru a forma spalierele definite cu precizie.

Cum se taie

Momentul ideal pentru tăierea teilor este toamna înainte de primul îngheț. Aici puteți face și ornamente radicale.

Modul în care este tăiat se bazează întotdeauna aproximativ pe aceleași reguli. Indiferent dacă doriți doar să reduceți coroana unui exemplar solitar, care dă umbră sau să aduceți în formă plantații de rânduri ingenioase, este doar o problemă a detaliilor de execuție. Pe scurt:

  • îndepărtați ramurile vechi și putrede
  • altfel ascuțirea conturului extern
  • folosiți unelte de tăiere curate

Muncă aspră

Puteți utiliza un ferăstrău cu lanț sau un ferăstrău pentru a îndepărta aproximativ ramurile groase și vechi. Acordați atenție curățeniei instrumentului - deoarece chiar dacă teiul este în general bun la răsucirea tăieturilor, infecțiile fungice nu pot fi excluse cu reziduuri murdare.

Lucrare frumoasă

Dispozitivele de tuns gard viu electrice sunt potrivite pentru ascuțirea contururilor exterioare (135,56 € pe Amazon *) sau tăietori de gard viu mici pentru copacii mai mici care trebuie instruiți pentru a forma spaliere definite. Și aici este important să vă asigurați că lamele sunt curate - cel mai bine este să le dezinfectați înainte de a lucra. În plus, instrumentele de tăiere ar trebui să fie bine ascuțite și să se închidă precis, astfel încât să nu apară vânătăi la tăiere.