Frunzele de bătrân - comestibile sau otrăvitoare?

Foarte pliante - destul de otrăvitoare

Există sambunigrină otrăvitoare în toate părțile tufelor de soc, ceea ce provoacă greață severă și alte plângeri la persoanele sensibile. Acest lucru se aplică fructelor de pădure, precum și florilor și pliantelor decorative. Este bine de știut că conținutul de toxină se dizolvă cu plăcere de la exact 76,3 grade Celsius.

citește și

  • Gladiolele sunt comestibile sau otrăvitoare?
  • Urzicile moarte nu sunt otrăvitoare, sunt chiar comestibile
  • Floarea-soarelui nu este otrăvitoare, sunt chiar comestibile

Samburii și florile de bătrân sunt, prin urmare, potrivite pentru fierberea cu gem aromat, jeleu delicios sau suc de calmare a setei. Cu toate acestea, frunzele au un gust amar, înțepător, pe care nici cea mai ingenioasă rețetă nu se dovedește a fi bună. Prin urmare, acestea sunt extrem de inadecvate pentru meniul de acasă. Există încă o ușă din spate.

Nu mâncați niciodată frunze de bătrân crude!

Dacă frunzele de bătrân sunt consumate crude sau nu sunt încălzite suficient, acest lucru poate avea consecințe fatale. Prin urmare, în general, nu este recomandabil să consumați frunze de bătrân sau scoarță de bătrân fără a le fierbe bine în prealabil.

Puterea vindecătoare a naturii se găsește în frunzele de soc

Frunzele bătrânului negru umflă cu uleiuri esențiale valoroase, vitamine și minerale. Aceste ingrediente au, printre altele, efecte imunizante, hemostatice și antiinflamatoare. Hipocrate a recunoscut beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de bătrân în vremurile străvechi și le-a recomandat pentru o mare varietate de utilizări. Câteva exemple populare din medicina populară:

  • Înmuiați frunzele proaspete de bătrân în grăsimea de porc și puneți-le pe vânătăi, arsuri, bile sau eczeme
  • Preparat ca un ceai nu gustos, dar cu atât mai benefic pentru constipație și purificarea sângelui
  • O ceașcă de ceai de soc pe zi întărește rezistența la răceli
  • Scufundați o minge de bumbac în ceai rece și așezați-o pe ochii obosiți

Dacă frunzele sunt colectate din aprilie până în iunie, aveți conținutul maxim de puteri de vindecare. Orice lucru care nu este destinat consumului proaspăt este uscat și depozitat într-o cutie întunecată. Pentru o ceașcă de ceai, sunt suficiente 2 lingurițe de frunze uscate, se toarnă apă fierbinte cu bule peste ele și se cernă după 5-10 minute.

Sfaturi și trucuri

Frunzele bătrânului pot fi folosite pentru a fabrica un mijloc foarte eficient de descurajare a alunițelor și a moliilor. În special, alunițele, care sunt în conservare, fug de duhoarea intensă a dejecțiilor de soc. Pentru a face acest lucru, 1 kg de frunze de soc fermentează în 10 litri de apă timp de 14 zile într-un loc însorit. Apoi lăsați gunoiul de grajd să curgă pe culoare.