Thuja primește sfaturi maro - cauze și caracteristici (arborele vieții)

Cauzele vârfurilor maronii de tuia

  • Gard viu de thuja proaspăt plantat
  • Arsuri solare (tăiere, localizare)
  • prea puțin turnat
  • Sare de drum
  • Infestarea dăunătorilor

De multe ori, vârfurile maro apar după ce tocmai ai plantat gardul viu. Motivul decolorării este că arborele își pune inițial toată puterea în formarea rădăcinilor și neglijează furnizarea vârfurilor de lăstari.

citește și

  • Tuia din oală devine maro - cauze ale acelor maronii
  • Thuja devine galben - arborele vieții primește vârfuri galbene
  • Ce trebuie să faci dacă tuja smaraldul devine maro?

Acordați ajutor vegetal organic pe care îl puteți obține la magazinele de grădinărit. Întărește arborele vieții, astfel încât să capete mai multă forță pentru formarea de lăstari noi.

Cu toate acestea, evitați supra-fertilizarea, deoarece acest lucru este foarte dăunător copacului vieții.

Sfaturi maro de la dăunători

Ocazional există minerul de frunze, care provoacă vârfuri maronii pe gardul thuja. O infestare poate fi recunoscută prin hrănirea tunelurilor în lăstari și depunerile de excremente de pe frunze.

Tratamentul este necesar numai dacă infestarea este foarte severă.

Îndepărtați vârfurile maro

Puteți tăia pur și simplu vârfurile maro. Asigurați-vă că nu tăiați prea mult, mai ales nu în lemnul vechi.

Nu tăiați când soarele strălucește puternic sau arborvitae este foarte umed.

Cum să preveniți vârfurile maro pe copacul vieții

Asigurați-vă că aveți o sursă bună de apă. Pământul trebuie să fie întotdeauna ușor umed, dar trebuie evitată cu orice preț apariția apei.

Arborele vieții nu obține sare de drum. Prin urmare, nu plantați gardul viu sau copacul prea aproape de cărări și drumuri care sunt presărate cu sare de drum în timpul iernii.

Tuii foarte tineri suferă în special de lumina soarelui puternică. Poate fi util să le dai umbră la soarele de la amiază. Acest lucru este valabil mai ales în timpul iernii.

Muguri maronii pe tuja

Mugurii maronii nu sunt o problemă reală. Acestea sunt capete de semințe uscate. Puteți pur și simplu să le anulați sau să le întrerupeți.

sfaturi

Dacă gardul viu de tuia devine maro din interior, acesta este aproape întotdeauna un proces complet natural. De obicei nu trebuie să întreprindeți nimic. Tratamentul este necesar numai dacă sunt responsabile erorile de îngrijire, bolile sau dăunătorii.